Home / Algemeen / IVV promoveert dankzij uitstekende Dave Hertog naar derde klasse

IVV promoveert dankzij uitstekende Dave Hertog naar derde klasse

Door een 2-3 overwinning in Zwanenburg is IVV gepromoveerd naar de derde klasse. De grote man bij de ploeg van afzwaaiend trainer Charles Loots was Dave Hertog. De spits van de Landsmeerders had met twee doelpunten en een assist een belangrijk aandeel in de zege. “Een mooie afsluiting na een jaar hard werken.”

Al in de derde minuut van de wedstrijd stond Hertog, ex-OFC, op. Met een verwoestende uithaal wist hij vroeg in de wedstrijd Rene Jonker te passeren. Toch liet Zwanenburg het hoofd daarna niet hangen en kreeg het via Nick de Graaf vlak daarna al een goede mogelijkheid op een treffer. Nog geen minuut later stelde De Graaf ploeggenoot Tim Hollander in staat de stand gelijk te trekken: 1-1.

Bas Bijvoet kreeg vervolgens twee goede mogelijkheden om IVV weer aan een voorsprong te helpen. De thuisploeg kon echter met een 2-1 voorsprong de kleedkamers kon gaan opzoeken. Een voorzet van Justin Schouten werd door Tim Hollander gemist, waarna de geheel vrijstaande De Graaf alsnog raak schoot.

Na de rust namen de bezoekers uit Landsmeer het heft weer in handen. Na een goede actie van Hertog bracht Sjoerd Tuininga IVV weer naast Zwanenburg en even later tekende Hertog met zijn tweede van de middag voor de 2-3. Zwanenburg probeerde in de nastoot tot kansen te komen, maar had moeite om tot een schot te komen tegen een defensief zeer sterk IVV. In de omschakeling was met name Hertog een ware plaag voor de verdediging van Zwanenburg. Zijn hattrick bleef alleen uit.

Na twee jaar is IVV volgend seizoen weer terug in de derde klasse. “De laatste maanden zijn we heel erg naar elkaar toegegroeid en zijn we een echte vechtmachine geworden. Ik heb vandaag heel erg genoten van mijn ploeg die heel hard voor elkaar hebben gewerkt”, zei trainer Charles Loots na afloop. De oefenmeester heeft volgend seizoen de leiding bij Geinoord en wordt opgevolgd door Gerrie Breugem. Ook Hertog kon nog rekenen op de complimenten van zijn coach: “Hij was vandaag de beslissende factor en is eigenlijk te goed voor dit niveau.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie. Maandag een uitgebreide samenvatting en meer reacties.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)