IVV slechts één zege verwijderd van promotie naar derde klasse

Bij IVV leeft het gevoel dat promotie naar de derde klasse nu wel heel dichtbij komt. De ploeg van Charles Loots had de nodige moeite met DSS, maar stelde op tijd orde op zaken. Door een 4-1 overwinning wacht in de finale Zwanenburg en bij verlies krijgen de Landsmeerders nog twee kansen.

De uitslag zou misschien anders vermoeden. Het was alles behalve eenvoudig voor IVV, nadat het juist sterk aan de wedstrijd begon. De thuisploeg trok de goede flow van een week geleden – 0-7 tegen Wijk aan Zee – door en leidde na twintig minuten met 2-0 door twee treffers van Jeffrey Wilders. Bij de eerste, een kopbal, ging DSS-doelman Davy de Back niet geheel vrijuit en de tweede kwam tot stand na een “grandioze” steekbal van Davey Dijkhuizen. “Dan ga je er toch even voor zitten”, zei Loots. “Helaas brak daarna een mindere fase aan.”

Sommige spelers rekenden zich misschien al rijk, want IVV werd erg slordig in de opbouw. Bij het eerste waarschuwingsschot ontsnapten de Landsmeerders nog, maar in de 26ste minuut slaagde Rick van der Vuurst erin een fout genadeloos af te straffen. Het inbrengen van Bas Bijvoet, een tactische wissel om het gevaar van de Haarlemmers te neutraliseren, bleek in de tweede helft goud waard. Er kwam meer rust in het spel van IVV en met een verwoestend harde knal vanaf zo’n twintig meter maakte Bijvoet er 3-1 van. Vlak voor tijd zette Dave Hertog zichzelf ook op het scoreformulier door de eindstand op 4-1 te bepalen.

Volgende week mogen de Landsmeerders op bezoek bij Zwanenburg de finale van de nacompetitie spelen. Loots verbaast zich behoorlijk over de gang van zaken. “Ik vind dat een finale op neutraal terrein op neutraal terrein gespeeld worden. Die kan je niet bij een finalist spelen. Doe het lekker bij DVC Buiksloot of DWS. Dit gaat gewoon niet. Er zijn clubs die er helemaal geen voordeel bij hebben. Zo’n gedoe allemaal. Eigenlijk bespottelijk dat we zo lang moeten doorvoetballen.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV