IVV wint rechtszaak over contributieproblemen

Het Amsterdamse bedrijf Debisport moet zo’n 12.000 euro terugbetalen aan IVV. Dat was de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam op 3 september, na een rechtszaak die door IVV werd aangespannen. Debisport was door de club uit Landsmeer als derde partij ingeschakeld om de contributie te innen, maar hield vervolgens geld achter.

Eind juni werd bekend dat Debisport tienduizenden euro’s aan contributiegelden heeft achtergehouden. IVV spande een rechtszaak aan en werd anderhalve week geleden op alle gronden in het gelijk gesteld. Zo werd er een vordering ingediend van de missende 11.523 euro en moet Debisport binnen twee weken tijd verantwoording afleggen bij IVV over het innen van de contributie over de voorgaande twee seizoenen.

Voorzitter Ron Walburg heeft, anderhalve week na de uitspraak, nog niets gehoord van de derde partij. “We hebben nog geen rechtstreeks contact gehad met Debisport. Momenteel zijn we bezig met de afhandeling en hebben zij tot 17 september de tijd om verantwoording af te leggen bij onze advocaat.” Zo niet, staat er een dwangsom van 500 euro per dag na het verstrijken van de termijn van twee weken. Walburg hoopt binnen enkele dagen duidelijkheid te hebben.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV