Home / Algemeen / Jack de Gier nieuwe trainer zondagselectie OSV

Jack de Gier nieuwe trainer zondagselectie OSV

Het zondag eerste elftal van OSV zal komend seizoen onder leiding staan van Jack de Gier. Op haar eigen website maakt OSV dit vandaag (vrijdag 17 juli 2015, red.) bekend. De derdeklasser, die na een lange periode met nacompetitie voetbal zich wist te handhaven op dat niveau, laat weten verheugd te zijn dat De Gier de taak als trainer op zich zal nemen.

De Gier kende als speler een mooie carrière langs verschillende Nederlandse clubs. Gedurende zijn loopbaan kwam hij uit bij onder meer Cambuur Leeuwarden, Go Ahead Eagles, Willem II, , N.E.C. Bij FC Twente zette De Gier een punt achter zijn profcarrière en na twee seizoenen bij SVZW uit Wierden hing hij zijn schoenen definitief aan de wilgen.

Als oud-trainer van FC Blauw Wit Amsterdam is De Gier geen onbekende in het Amsterdamse amateurvoetbal. Hij vertrok bij de club uit Sloten voor een dienstverband bij N.E.C., waar hij assistent werd bij het eerste elftal. Afgelopen seizoen had De Gier de A1 van de club uit Nijmegen onder zijn hoede. Dit jaar zal De Gier, die het diploma Coach Betaald Voetbal op zak heeft, het trainerschap van OSV combineren met het beloftenelftal van N.E.C.

Bij OSV hoopt De Gier zich verder te kunnen ontwikkelen als hoofdtrainer. Het bestuur van OSV laat op haar website weten dat De Gier in OSV een mooie, levendige en gezellige vereniging waar plezier en ontspanning samengaat met prestatie. Daarnaast ziet De Gier het als een uitdaging om de zondagselectie naar een hoger niveau te tillen.

Foto Boven: Archief HAV

Bron: Website OSV/osv-amsterdam.nl