Home / Algemeen / Jack van Moerkerk (Ajax): “Concurrentiestrijd met Misa-Danso wordt zwaar”
Foto HAV | Jack van Moerkerk in de hagel bij twee spelers van Haaglandia

Jack van Moerkerk (Ajax): “Concurrentiestrijd met Misa-Danso wordt zwaar”

De Van Moerkerks hebben genen die het best passen bij een vleugelspeler en dan het liefst aan de linkerkant. Mick bestrijkt de flank bij WVHEDW en jongere broer Jack doet dat al een tijdje bij Ajax. Laatstgenoemde is inmiddels een vaste waarde in de basiself geworden van de zaterdag Hoofdklasser.

Het ging allemaal niet vanzelf voor Van Moerkerk. “Vorig seizoen sloot ik sinds november aan bij de selectie van het eerste samen met Stanley en Roy (Akoy en Deken red.) vanuit het tweede. Helaas raakte ik toen geblesseerd aan mijn enkel en dit jaar ook weer tot november. Dat was erg vervelend. Nu heb ik me erin geknokt en ik hoop dat ik mag blijven. Ik heb ook wel wat geluk gehad door blessures van anderen. Ik heb toen de kans gekregen en die moet je dan ook pakken.”

Met succes, want Ajax en Van Moerkerk gaan ook volgend seizoen met elkaar verder. Makkelijker wordt het niet voor de 24-jarige Amsterdammer op de linkervleugel. Kenneth Misa-Danso komt namelijk terug van Quick Boys. “Het was voor mij sowieso slecht nieuws dat hij weer terugkeert. Een hele goede speler die niet voor niets naar Quick Boys is gegaan. Dat wordt heel zwaar voor mij. Ik denk dat hij sowieso wel de nummer één keuze is. Maar ik ga, net als dit jaar, gewoon mijn best doen en met hem de concurrentiestrijd aan.”

Foto Ricky SportPhotography: Jack van Moerkerk begin dit jaar in actie tegen Hoek

Ondanks de komst van Misa-Danso hoefde Van Moerkerk niet lang na te denken over een verlenging. “Ik wilde sowieso blijven, ik heb nooit getwijfeld. Een leuke groep een mooie club, alles is hier. Ik blijf hoop houden om ook volgend seizoen een vaste basisspeler te worden. Ik heb het naar mijn zin hier. Bovendien staat mijn studie Sport en Bewegen op Hogeschool InHolland op de eerste plek.”

Van Moerkerk lijkt dit seizoen met Ajax uitgespeeld te zijn voor de titel in de zaterdag hoofdklasse. “Op dit moment hebben we even niets meer te zeggen. Hopen op een top vier en vanaf volgend seizoen gaan we weer honderd procent voor de titel”, vertelt de vleugelspeler die nog even aangeeft waar zijn ploeg echt winst kan behalen. “We zijn een voetballende ploeg. Tegenstanders willen ons met veel fysiek uit ons spel halen. In dat soort wedstrijden moeten wij veel strijd leveren en daar hebben we soms nog wel wat moeite mee. Maar met Berry van ’t Land en Siver Abdulrahman hebben we twee goede aanjagers die de ploeg op sleeptouw nemen, die even wat peper in de reet en de beuk erin gooien.”

Verslag: Justin Crombeen
Foto boven Het Amsterdamsche Voetbal: Jack Van Moerkerk in de mangel bij twee spelers van Haaglandia

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)