Home / Algemeen / Jamal Ahaddouch (Zeeburgia zaterdag): “Promoveren dit seizoen”

Jamal Ahaddouch (Zeeburgia zaterdag): “Promoveren dit seizoen”

Het zaterdagteam van Zeeburgia beleeft tot nu toe een uitstekend seizoen en de ploeg van Jamal Ahaddouch is op dit moment koploper in de zaterdag vierde klasse D. De eerste tien wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten. Wartburgia maakte afgelopen zondag echter een einde aan de ongeslagen status van Zeeburgia door de ploeg met een 5-2 nederlaag huiswaarts te sturen. Ahaddouch beschouwt het verlies als een incident en heeft er vertrouwen dat zijn formatie zich snel weer herpakt.

“Ik zag die eerste nederlaag al een beetje aankomen, je weet dat het er een keer van gaat komen. Als je de eerste tien wedstrijden wint, dan sluipt er automatisch een beetje gemakzucht in,” vertelt Ahaddouch. We hebben om eerlijk te zijn ook wel verdiend verloren. Wartburgia is gewoon een goede ploeg en zij hebben hard gewerkt voor de overwinning. Daarnaast hadden wij een mindere dag en waren de omstandigheden ook niet echt in ons voordeel.”

Ahaddouch is natuurlijk wel te spreken over de prestaties van zijn team tot nu toe. “We hebben de eerste tien wedstrijden gewonnen met goed voetbal. We spelen altijd aanvallend voetbal met veel risico in ons spel. Dat betekent wel dat de omschakeling nog wat beter moet, als het even niet loopt. Verder ben ik heel tevreden met onze prestaties. We hebben ook een grote selectie met een vaste kern waar ik altijd over kan beschikken. Daardoor heb ik veel keuzes en daar ben ik blij mee.”

De trainer heeft het prima naar zijn zin bij Zeeburgia en hij hoopt met zijn elftal promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen. “Zeeburgia is een mooie club en de club past ook uitstekend bij mij. Ik ben ook assistent-trainer bij het eerste elftal op zondag en dat bevalt mij ook uitstekend. Toch heeft de zaterdag mijn voorkeur omdat ik eigenlijk altijd op zaterdag heb gespeeld. Het doel is om dit seizoen te promoveren naar de derde klasse, maar we gaan natuurlijk wel voor het kampioenschap,” besluit de coach.

Verslag: Joey Schoo

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)