Jamal Dibi per direct naar kampioen van de Maladiven

Jamal Dibi vertrekt per direct van Chabab naar New Radiant, de kampioen van de Maladiven. Vrijdag kreeg Dibi, met dank aan Chabab,  zijn vrijwaring van de KNVB om daar aan de slag te gaan.

De 34-jarige middenvelder tekende een contract voor zes maanden bij New Radiant. Op 10 juni speelt de club al de strijd om de supercup maar die wedstrijd komt voor Dibi te vroeg. De Amsterdammer zal pas over een week vertrekken. Dibi: “Ik had gezegd dat ik noot meer naar het buitenland zou gaan, maar dit kon ik niet laten lopen. Het liefst was is in Nederland gebleven, maar de clubs die me wilden hebben vond ik te ver weg (Bollenstreek, red.).  Twee dagen gelden werd ik gebeld door een zaakwaarnemer uit Singapore en die stuurde me gelijk een contract op. Dat zag er goed uit, ik ga het avontuur gewoon aan.”

New_Radiant_SC-1

De club wilde Dibi eigenlijk vastleggen van anderhalf jaar, maar Dibi koos er voor om eerst eens te kijken hoe het daar is. Dibi: “ Ik ben er op huwelijksreis geweest, maar dan op de eilanden. Dat was echt fantastisch. Nu zit ik in een kleine en drukke stad, dus dat zal zeker anders zijn.”

De Dhivehi League bestaat uit acht teams die allemaal drie keer tegen elkaar spelen. Naast de competitie komt New Radiant ook uit in de Aziatische Champions League. Dibi: “Ik heb op YouTube wat beelden gezien en dat viel me niet tegen. Tactisch is het niet hele sterk, maar conditioneel en technisch heeft het me echt verbaasd. Iedere club mag drie buitenlanders hebben. Ik ga er samen met een Australische middenvelder en een Spaanse spits naar toe. Ze kunnen echt wel voetballen daar. Het is in ieder geval beter dan bij Chabab.”

Eind december loopt zijn contract bij de club af en dan bekijkt hij of hij er nog een jaar aan vast knoopt. Dibi: “Ik vertrek 16 juni en dan ga ik alles in orde maken daar. Zodra dat geregeld is komt mijn familie ook over.

Foto boven John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)