Jamal Dibi verlaat Chabab en zoekt nieuwe uitdaging

Jamal Dibi zal aan het eind van het seizoen Topklasser FC Chabab verlaten. Na drie seizoenen vindt de spelmaker het genoeg. Twee mooie jaren en eentje vol frustratie later verlaat de 34-jarige speler de club.

Dibi: “Het is mooi geweest bij Chabab. Ik heb prachtige dingen meegemaakt met de promotie naar de Topklasse en het winnen van de beker. Dit jaar is natuurlijk zeer teleurstellend. Vaak wordt er over mij gezegd dat ik toch wel bij Chabab blijf, maar nu wil ik toch graag kenbaar maken dat dat niet zo is. Ik zoek een mooie nieuwe uitdaging.”

Dibi

En die uitdaging moet wel in Nederland zijn. Dibi werd onlangs voor de tweede keer vader en wil niet meer naar het buitenland. Vorig seizoen leek een overstap naar Indonesië dicht bij, maar nu ziet Dibi dat niet meer zitten. Dibi”: Die club belt me nog steeds, maar daar ga ik echt niet naar toe. Ik zoek gewoon een club die voor mij redelijk  makkelijk te bereiken is. Groot Amsterdam en de Bollenstreek is prima. Op welk niveau? Topklasse of Hoofdklasse. Zaterdag of zondag maakt me niet uit, al vind ik de zaterdag wel mooier om in te spelen. Voor een eersteklasser met enorme ambitie zou ik nog wel een uitzondering willen maken, maar lager ga ik echt niet spelen.”

Jamal Dibi

De spelmaker van Chabab werd vorig seizoen gekozen tot ‘beste voetballer van Amsterdam’. Ondanks zijn leeftijd denkt hij nog steeds niet aan stoppen. Dibi: “Ik ben nog hartstikke fit. Op de training loop ik nog voorop en zolang ik mijn doelpunten en assists blijf maken ga ik lekker door. Ik bekijk het per jaar.”

Een maand geleden stelde Dibi Chabab op de hoogte van zijn vertrek. Dibi: “ Ik heb daar prachtige dingen meegemaakt, maar dit jaar was het heel frustrerend. We waren gewoon niet goed genoeg. We konden het team van vorig seizoen niet bij elkaar houden. Spelers bleven weg. Ik heb vaak open irriteren. Het is jammer dat ik een mooie periode bij de club zo moet eindigen.”

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)