Jan Dirk van der Zee per 1 april nieuwe directeur amateurvoetbal

Jan Dirk van der Zee is per 1 april 2015 de nieuwe directeur amateurvoetbal bij de KNVB. De 43-jarige directeur was nog niet eerder werkzaam bij de KNVB, maar is afkomstig uit het bedrijfsleven. Hij sis afkomstig van INretail.

Van der Zee was onder ander werkzaam bij V&D, C&A en Mitex. In 2011 werd hij algemeen directeur van INretail, de grootste non food brancheorganisatie van Nederland. De geboren Fries bekleedt naast zijn werk diverse bestuursfuncties binnen de retailbranche en heeft hij een positie in de Raad van Toezicht van zowel een ROC als een Hogeschool in de woon- en modebranche. Hij is tien jaar lang bestuurslid geweest van de stichting De Nationale sportweek, waarvan hij een van de founders was.

Van der Zee heeft een grote passie voor alles wat met sport te maken heeft. Maar liefst 30 jaar heeft hij gevoetbald bij verschillende amateurverenigingen. De langste periode speelde hij voor VV Gorredijk, daarnaast was hij actief voor onder andere SV Helios en ASC Nieuwland. Acht jaar geleden borg hij zijn voetbalschoenen op en verruilde deze voor de wielerschoenen. Elke week zit hij met plezier op de racefiets, maar de verbindende factor van het verenigingsleven en de kleedkamer mist hij.

Jan Dirkt van der Zee is per 1 april de nieiwe directeur amateurvoetbal bij de KNVB
Jan Dirkt van der Zee is per 1 april de nieuwe directeur amateurvoetbal bij de KNVB

Van der Zee is zich goed bewust van de verbindingsfactor die voetbal in Nederland heeft: “Het amateurvoetbal in Nederland heeft een grote maatschappelijke relevantie. Het verbindt mensen uit diverse lagen van de samenleving. Mensen die op én langs het veld eenheid uitstralen met dezelfde passie en hetzelfde doel. Samen voetballen in verenigingsverband gaat over respect en waardering, over bewegen en gezondheid, maar vooral over plezier beleven aan de mooiste sport die er bestaat.” Van der Zee wil de komende jaren samen met de leden van de KNVB werken aan een nog mooiere toekomst voor het amateurvoetbal in Nederland.

Bron en foto KNVB.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)