Home / Algemeen / Jan Fleijsman vijftig jaar lid van Ajax

Jan Fleijsman vijftig jaar lid van Ajax

Jan Fleijsman werd afgelopen zondag voor aanvang van de Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en Excelsior samen met andere jubilaressen in het zonnetje gezet. De teammanager van de amateurs van Ajax kreeg van de club een gouden speld omdat hij vijftig jaar lid is bij de Amsterdammers.

“De club had het allemaal keurig geregeld”, blikt Fleijsman een paar dagen later terug. “De wedstrijd zelf viel een beetje tegen (1-0), maar ik baalde er vooral van dat we daarvoor zelf hadden verloren van Ter Leede (0-2 red.). Ik hoop dat we nu snel punten gaan pakken, anders begint het een beetje een deceptie te worden.”

De 66-jarige Fleijsman werd in 1966 lid van Ajax en bekleedde in een halve eeuw tijd verschillende functies bij de club. “Ik heb de hele jeugdopleiding bij Ajax doorlopen, tot aan de A1. Dat was net na de gouden tijden van Ajax, dus er was voor mij geen ruimte in het eerste elftal. Misschien had ik daar de kwaliteiten ook niet voor. Vervolgens ben ik bij de Ajax amateurs gaan spelen en later jarenlang scout geweest voor de club.”

Sinds 2007 is Fleijsman teammanager bij de zaterdagamateurs van de Amsterdammers. “Ik was scout bij Ajax toen ik voor deze functie werd gevraagd en had op dat moment helemaal geen band met Ajax Zaterdag. Ik besloot er goed over na te denken en het leek me eigenlijk wel leuk. Het leukste is de ontspannen sfeer die er rond het elftal hangt. We willen allemaal op het hoogste niveau spelen, maar de druk om te presteren is hier niet.”

Fleijsman hoopt ook de komende jaren nog actief lid te blijven. “Er lopen hier nog mensen rond die een stuk ouder zijn, dus wat dat betreft kan ik nog zeker tien jaar mee. Als ik zestig jaar lid ben, moet ik mijn gouden speld inleveren en krijg ik ‘m terug met een diamantje erin. Dus ik hoop de komende jaren zeker nog bij de club betrokken te blijven.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Ajax.nl

Send this to a friend