Jan de Haze krijgt dubbelfunctie bij De Dijk

Jan de Haze is met ingang van komend seizoen trainer van zaterdag vierdeklasser De Dijk en het tweede zondagelftal. De Haze stapte in december op als hoofdtrainer bij IVV en keert na twee jaar terug bij De Dijk.

De Haze: ” We willen op deze manier proberen meer spelers voor de club te behouden en de stap naar het eerste zondag elftal kleiner maken. We hebben zeker ambitie om met de zaterdag 1 naar de tweede klasse door te stromen de komende jaren.”

De Dijk hoopt op deze manier de club aantrekkelijker te maken. Dit jaar is wat dat betreft een beetje een verloren seizoen. Het eerste zaterdagteam staat bijna onderaan met negen punten en al 102 doelpunten tegen. Het tweede team werd al vrij snel na de start van de competitie terug getrokken. Met de komst van Jochem Twisker en De Haze wil de club het verloren gegane terrein goed maken. De Haze: “De prioriteit zal bij het tweede zondag team komen te liggen. De eerste selectie kent ongeveer 22 spelers. Bij het tweede zullen we acht spelers selecteren en die worden dan wekelijks aangevuld met spelers van het eerste.”

De Haze zal beide teams gaan trainen en coachen het komend jaar. De trainingen zullen gezamenlijk worden afgewerkt. De Haze: “We denken door de trainingen te combineren het niveau ook omhoog gaat. We moeten natuurlijk helemaal op nul beginnen dus we hebben een lange weg te gaan. Voor de zaterdag 1 gaan we op zoek naar allemaal nieuwe spelers. Van het huidige eerste zullen er misschien een of twee spelers in aanmerking komen. Ik heb nog iets meer dan drie maanden om zestien spelers bij elkaar te vinden die met De Dijk richting de tweede klasse willen gaan. We hopen op deze manier jongens voor de club te behouden voor wie de stap naar de zondag 1 nu nog te groot is.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)