Jan van der Pol neemt na 50 jaar afscheid bij De Dijk

Jan van der Pol stopt met zijn diverse werkzaamheden voor De Dijk. Van der Pol, die onlangs 75 werd, was maar liefst een halve eeuw in diverse functies verbonden aan de club.

Van der Pol werd in 1956 lid van RKVVA, het latere Rood Wit-A. Deze club fuseerde later met Schellingwoude tot ASV De Dijk. Tien jaar na zijn eerste wedstrijden (1966) vervulde hij zijn eerste bestuurlijke functie. Dat bleef hij ruim vijftig jaar doen voor Rood Wit-A en De Dijk. “Af en toe met ‘bloed , zweet en tranen’, maar altijd met veel plezier”, zegt Van der Pol op de website van de club.

Van der Pol was tevens als vrijwilliger aan Het Amsterdamsche Voetbal verbonden en leverde met grote regelmaat verslagen aan van wedstrijden van het eerste elftal. Dit deed hij vanuit zijn functie als bestuurslid pers en communicatie. Van der Pol: “Inmiddels ben ik 75 jaar en vind de tijd gekomen om geen verplichtingen meer op me te nemen, mede met het oog op mijn gezondheid. Onlangs kreeg ik van mijn huisarts nog een ‘rode kaart’ en stond even ‘buitenspel’ om in voetbaltermen te spreken. Het gaat gelukkig weer goed met me en dat wil ik zo houden.”

Het Amsterdamsche Voetbal wil Jan van der Pol bedanken voor zijn bijdrage aan de website de afgelopen vijf jaar.

Foto Hans Oedekerk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)