Janyro Purperhart op stage bij SHB Da Nang FC in Vietnam

Janyro Purperhart is tot aankomende zondag op stage in Vietnam. De creatieve aanvaller is daar op proef bij SHB Da Nang FC, zo meldt Van Riemsdijk Sports Academy.

De snelle voorhoedespeler heeft momenteel meerdere buitenlandse opties lopen, waarvan één SHB Da Nang FC is. Deze week speelt de aanvaller twee tot drie wedstrijden in de vorm van een toernooi, waarin hij zichzelf kan bewijzen. Begin januari maakt de Vietnamese club duidelijk of deze met Purperhart door wil. De 23-jarige Amsterdammers heeft het zélf tot nu toe uitstekend naar zijn zin in Vietnam. “Hij vindt de entourage geweldig om mee te maken”, vertelt zaakwaarnemer Gwendell van Riemsdijk. “De supporters zijn bovendien enthousiast en vragen om handtekeningen en foto’s. Hij heeft tot nu toe twee wedstrijden gespeeld, waarin hij één assist heeft geleverd. Dus dat is een redelijk begin.”

Mocht het avontuur in Vietman toch niet doorgaan, dan heeft Purperhart dus ook nog andere mogelijkheden in Zweden en Denemarken. Van Riemsdijk Sports Academy/Zuidoost United is in januari namelijk aanwezig bij een internationaal toernooi in Denemarken (Odense). Uit dit toernooi zal hoogstwaarschijnlijk ook interesse voortvloeien.

Verleden

Purperhart speelde in de jeugd van HFC EDO en kwam met het eerste elftal een seizoen uit in de Topklasse. Vervolgens speelde de jonge aanvaller voor achtereenvolgens SV United/DAVO, Legmeervogels en Olympia Haarlem. Vanaf de laatste club transfereerde hij, met de hulp van Van Riemsdijk Sport Academy, afgelopen jaar naar het hoogste niveau van Letland, waar hij speelde voor FK Jelgava. Mede door een blessure kwam snel een einde aan de samenwerking.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Van Riemsdijk Sports Academy

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)