Jasper de Bie (VVC) houdt vertrouwen in kampioenschap

VVC leek een paar speelrondes geleden zonder problemen af te stevenen op het kampioenschap in de zaterdag derde klasse B. Na het verlies tegen Blauw-Wit Beursbengels en IJmuiden is het verschil met de naaste achtervolgers echter flink geslonken. Toch heeft sleutelspeler Jasper de Bie nog altijd veel vertrouwen in het kampioenschap.

VVC pakte slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden en De Bie ziet ook dat het anders moet. “Afgelopen zaterdag gingen we kansloos onderuit en die week ervoor werden we weg gespeeld door IJmuiden. Tegenstanders gaan anders tegen ons spelen en het is duidelijk dat wij daar op dit moment moeite mee hebben. Natuurlijk is dat lastig, maar we zullen daar mee om moeten leren gaan. De komende wedstrijden moet het in ieder geval een stuk beter.”

De 24-jarige linksbuiten is bezig aan een prima seizoen bij de club uit Nieuw-Vennep. Hij was dit seizoen al twaalf keer trefzeker en is één van de vaste waarden in het elftal van trainer Rini van Roon. “Ik ben vorig seizoen gestopt bij Hoofddorp en heb bij VVC het plezier weer helemaal teruggevonden. Het is natuurlijk lekker dat ik een goed seizoen draai. Naast mijn doelpunten heb ik ook al veel assists gegeven. Ik ben een echte linksbuiten, linksbenig en ik ga daarom ook veel buitenom. Andere spelers kunnen daarvan profiteren. Na de matige laatste wedstrijden hoop ik dat ik in het slot van de competitie weer belangrijk kan zijn voor de ploeg.”

VVC heeft, met nog vijf wedstrijden te gaan, slechts twee punten voorsprong op Blauw-Wit Beursbengels. De Bie is er van overtuigd dat die voorsprong met succes verdedigd zal worden en het kampioenschap naar de Nieuw-Venneppers gaat. “We krijgen nog wedstrijden tegen Zandvoort en Arsenal. Die zullen wij moeten winnen. Het zit nu even tegen, maar dat blijft niet zo. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij kampioen worden.”

Foto’s: Jan Klootwijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)