Jef Bulo
Jef Bulo trainer-coach zaterdag selectie Zeeburgia

Jef Patrick Bulo trainer-coach Zeeburgia

Jef Patrick Bulo is de nieuwe trainer-coach van de Zeeburgia zaterdag selectie, dat uitkomt in de vierde klasse. Toen eind vorig seizoen bekend werd dat Tareq Abed el Magied ging vertrekken, schakelde  Zeeburgia razendsnel en werd een oude bekende van de club benaderd. Bulo was zes seizoenen geleden trainer-coach van het tweede elftal in de O19 lichting.

Hoofd Opleiding Mike Kolf is verheugd met de komst van Bulo, meldt Zeeburgia via de eigen mediakanalen. ,,Met Jef Bulo halen we een bevlogen trainer in huis die de club kent en gewend is met jeugd te werken. Door de korte lijnen tussen de O21, O23 en de zaterdag selectie kunnen we zorgen dat er snel geschakeld kan worden. Iets wat cruciaal is om stappen te zetten met de zaterdagselectie.”

Bulo zelf verwacht een pittig seizoen met zijn selectie. ,,Dit seizoen verwacht ik een zwaar jaar voor de spelers en de staf. Dit omdat wij een geheel nieuw elftal hebben en hard zullen moeten werken om snel het spelsysteem erin te krijgen. De spelers kennen elkaar nog niet, er staat nog geen team dat op elkaar ingespeeld is. We beginnen bij nul, dat is eigenlijk nu de grootste uitdaging. We zouden graag in de top vijf willen meedraaien in de eerste helft van het seizoen. Als dat ons lukt, dan hebben we het al heel goed gedaan. Van daaruit kunnen we verder bouwen.”

De zaterdag-selectie startte op zaterdag 5 augustus de voorbereiding met een brede selectie van dertig spelers. Op 19 augustus werd in Amsterdam geoefend tegen Rood-Wit Zaanstad en op zondag 27 augustus speelt Zeeburgia tegen HSV uit Heiloo. Daarna volgen er drie KNVB- bekerwedstrijden tegen Purmerland, DZS en AFC IJburg.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)