Home / Algemeen / Jeffrey Gits (OSV) maakt overstap naar HBOK

Jeffrey Gits (OSV) maakt overstap naar HBOK

Na één seizoen bij zaterdag tweedeklasser OSV draagt Jeffrey Gits volgend seizoen het shirt van HBOK. De 24-jarige buitenspeler wil zich bij de competitiegenoot doorontwikkelen. In Zunderdorp is Gits de derde aanwinst voor volgend seizoen, na Jesse Borst en Max Sajet (beide AFC A1).

“Ik denk dat ik de leeftijd heb om een stap omhoog te maken”, zegt Gits, die volgende week 25 wordt. “OSV heeft niet echt de ambitie en vindt de tweede klasse prima, ik wil meer. Bovenin meespelen, richting de eerste klasse. HBOK heeft plannen om hogerop te gaan. Dat vind ik belangrijk. Bovendien staat er een gezellige groep die intact blijft.”

Na de wedstrijd tegen HBOK, waarin Gits beslissend was met de 1-2, kwam alles in een stroomversnelling. Hij voerde een paar gesprekken met trainer Marc Onsia, aanvoerder Tom de Lange en goede vriend Randy Hondius. “Randy heeft mij telkens proberen over te halen. Mrt Marc heb ik gesproken over zijn plannen voor volgend seizoen. Hun manier van spelen (4-4-2) ligt mij wel. Ik heb veel diepgang en daarmee probeer ik het verschil te maken.”

In zijn eerste seizoen bij OSV (zaterdag) – hij kwam afgelopen zomer over van het zondagelftal – is de aanvaller goed voor acht doelpunten en zeven assists. “Het is dit seizoen mager”, zegt hij kritisch. “Dat komt omdat we niet echt goed draaien. Volgend seizoen hoop ik bij HBOK een hoger aantal te kunnen halen. Bij OSV vinden ze het jammer dat ik vertrek, maar ik denk dat ik voor mijzelf nu de juiste keuze hebt gemaakt.”

Foto boven: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)