Jeffrey Sam-Sin gaat na ‘weggegooid seizoen’ bij OFC terug naar Koninklijke HFC

Jeffrey Sam-Sin vertrekt komende zomer weer naar Haarlem. De 29-jarige middenvelder kwam met grote plannen naar derdedivisionist OFC, maar vanwege een zware knieblessure valt dit avontuur als mislukt te bestempelen. Nu kiest hij voor een terugkeer bij Koninklijke HFC.

Sam-Sin had één duidelijk doel met OFC: kampioen worden in de Derde Divisie. Nog voordat hij zich in Oostzaan moest melden voor de eerste training, ging het mis. Tijdens een zaalvoetbaltoernooi scheurde hij zijn kruisband af. De middenvelder overwoog hierop zelfs te stoppen met voetballen. “De eerste drie maanden zijn heel erg, moet je zes weken plat liggen en daarna zes weken met krukken. Dat wilde ik niet meer. Ik wist niet op wat voor niveau ik terug zou keren. Waar doe ik het dan voor?”

Foto Pim Hols | Sam-Sin volgend seizoen weer in het witte tenue van Koninklijke HFC te zien

Na een ‘weggegooid seizoen’, waarvan vrij snel duidelijk was dat hij niet in actie zou komen, keert Sam-Sin terug op bekend terrein, in de hoop daar weer op niveau te komen. Eerder droeg hij vijf seizoenen het tenue van de tweededivisionist, maar kwam onder Ted Verdonkschot weinig aan spelen toe. De nieuwe trainer Gertjan Tamerus, met wie Sam-Sin nog samen speelde, wist de Haarlemmer te overtuigen van een terugkeer.

“Er waren ook andere clubs geïnteresseerd, maar Koninklijke HFC is altijd goed voor mij geweest. Ze weten wat ze aan mij hebben en ik aan de club”, zegt Sam-Sin tegenover Voetbal in Haarlem. “Ik wil op mijn 29ste nog kijken waar mijn lat ligt en ik ga er alles aan doen om weer aan spelen toe te komen.”

Sam-Sin is niet de enige speler die komende zomer van Oostzaan naar Haarlem vertrekt. Eerder maakte Lars Weistra zijn overgang bekend. Ook hij verlaat OFC al na één seizoen.

Foto boven: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC