Foto Pim Hols | Sam-Sin volgend seizoen weer in het witte tenue van Koninklijke HFC te zien

Jeffrey Sam Sin (Koninklijke HFC) wil kampioen worden met OFC

Jeffrey Sam Sin is de zevende aanwinst voor OFC. De 28-jarige middenvelder komt over van tweededivisionist Koninklijke HFC, waar hij bezig is aan zijn vijfde seizoen. Sam Sin gaat met één duidelijk doel naar OFC: kampioen worden in de Derde Divisie. “Met minder neem ik geen genoegen.”

Na vijf ‘hele mooie’ jaren besloot Sam Sin in januari zijn vertrek uit Haarlem aan te kondigen. “Door de komst van een nieuwe trainer (Ted Verdonkschot, red.) en nieuwe spelers speel ik dit seizoen voor mijn gevoel te weinig. De laatste weken gaat het wel beter, maar ik had mijn besluit al genomen te vertrekken. Ik zou mijn carrière graag afsluiten bij Koninklijke HFC, alleen niet op deze manier. OFC kwam als eerste op mijn pad. Ik had goede gesprekken met Louis Wijdenbosch, mijn oude fysiotherapeut bij Haarlem, en ga de uitdaging graag aan.”

Dat hij wordt herenigd met oud-ploeggenoten Martijn Tjon-A-Njoek en Donny Verdam (beiden komen over van Rijnsburgse Boys), speelde ook mee in zijn keuze voor OFC. “Donny belde mij bijna elke dag met de vraag of het al rond was. Het was voor mij een zetje in de rug. Het is een niveautje lager en dertig minuten rijden vanuit Haarlem, maar ik heb alle plussen en minnen tegen elkaar afgestreept en dit is de juiste keuze. OFC wil een nieuwe weg inslaan en een kampioensploeg maken. Ik speel graag voor de prijzen.”

Sam Sin speelde in de jeugd van AFC en Ajax, waarna hij tot acht duels in het eerste elftal van Haarlem kwam. Via Rijnvogels kwam de middenvelder bij Koninklijke HFC terecht. “Ik wil het echt op een goede manier afsluiten, zo kennen ze mij ook bij de club. Eerst definitief handhaven, dan pas OFC.” Hij gaat met hoge verwachtingen naar de derdedivisionist. “Ik denk dat er een fris elftal zal staan met één duidelijk doel: kampioen worden. Er zijn genoeg jongens, ook de nieuwe spelers, waar een goede kop op zit. Met minder dan een kampioenschap neem ik geen genoegen.”

Foto boven: Pim Hols

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)