Foto Frits Groot: Jensch actief op het WK Amsterdam

Jensch wilde zwaardere straffen

Scheidsrechter Johan Jensch die een aantal weken geleden door spelers van DWSM met de dood werd bedreigd kan leven met de straffen die de KNVB heeft uitgedeeld aan de boosdoeners. Afgelopen maandag schorste de KNVB de betrokken spelers voor respectievelijk 10 wedstrijden en tot 1 juni 2013.

Op 29 september floot Johan Jensch het duel tussen Hertha uit Vinkenveen en DWSM uit Maarsen. Na 69 minuten moest hij het duel staken omdat hij met de door werd bedreigd. Jensch zei toen onder andere : “Ik draaide me om, om mijn gezicht te beschermen en toen werd ik vanaf een meter of zeven hard in mijn rug geschoten. Ook schreeuwde de doelman: ‘Ik had je kankerkop moeten raken!’. Ik gaf hem gelijk de rode kaart. Op het moment dat de bal mij raakt zie ik in mijn ooghoek dat er een speler van DWSM op me af komt rennen. Ik had geen eens tijd om te reageren of ik lig al op de grond. Mijn nek kreeg een enorme dreun te verwerken. Ook geef ik hem de rode kaart. Op dat moment roept die speler ook nog ‘Ik moet je doodmaken’. Er zat voor mij niets anders op dan de wedstrijd te staken.”

Vorige week kwam de tuchtcommissie van de KNVB bijeen en werden alle partijen gehoord. Afgelopen maandag deed de commissie uitspraak. De keeper van DWSM werd voor tien duels geschorst en de speler die hem de dood toewenste wordt tot 1 juni 2013 van de velden verbannen.

Op onze facebookpagina werd veelvuldig gereageerd. De tendens: de straffen zijn veel te laag. Jensch zelf reageerde iets milder. Jensch: “Ik had liever zwaardere straffen gezien zeker voor de keeper. Die toonde tijdens de zitting totaal geen berouw. Maar goed ze hebben in ieder geval een behoorlijke straf en kan er wel mee leven hoor. Hoop dat ze er iets van leren. Begrijp alleen niet dat de club (DWSM, red.) er niets mee heeft gedaan. Bij dit soort daden hoor je naar mijn idee een speler/spelers te royeren. Ik heb ook nooit een excuus van bestuur van DWSM ontvangen. Dat zegt genoeg.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS