Jermano Lo Fo Sang per direct weg bij AFC

Het verblijf van Jermano Lo Fo Sang bij AFC heeft slechts twee weken geduurd. De 25-jarige linksback heeft afgelopen week zijn spullen ingeleverd om zijn zoektocht naar een betaald voetbalclub te kunnen vervolgen.

Lo Fo Sang hinkte volgens de clubleiding van AFC teveel op twee gedachten. “Ton (du Chatinier, de trainer) heeft gezegd dat hij spelers wil hebben die er helemaal voor gaan, en niet eentje waar hij niet volledig op aan kan”, zegt bestuurslid technische zaken Bob Duis over de ontstane situatie. “Jermano zat in zijn achterhoofd nog met zijn profcarrière. Wanneer spelers twijfelen, kunnen ze beter ergens anders gaan kijken.”

Nadat Lo Fo Sang een halfjaar clubloos was – zijn contract bij FC Volendam werd ontbonden wegens privé-omstandigheden en geen perspectief – was het plan om een jaar bij AFC te voetballen en weer helemaal fit te worden. Totdat tijdens het trainingskamp in het Italiaanse Belluno zijn zaakwaarnemer met een stage in Bulgarije kwam aanzetten. Duis: “Toen heeft Ton al gezegd: je kiest voor AFC of je stage.” Lo Fo Sang koos voor AFC, maar bleek vervolgens op 20 juli mee te doen met Team VVCS, het elftal voor contractloze spelers die zich op die manier in de kijker hopen te spelen voordat de transfermarkt op 31 augustus sluit.

Twee dagen na de oefenwedstrijd tegen Quick Boys (1-1 gelijkspel) besloot Du Chatinier, met steun van de commissie TopAmateurs, afscheid te nemen van Lo Fo Sang. Met Derre Kwee (overgekomen van HHC Hardenberg) heeft AFC een andere linksback achter de hand voor de start van de competitie. Als een buitenkansje zich voordoet, is er volgens Duis nog ruimte voor een extra verdediger in de selectie.

Lo Fo Sang was niet bereikbaar voor commentaar.

Archieffoto boven: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)