Jeroen Breedijk wil met DRC omhoog: “Voetbal zoals het vroeger was”

In de jaren negentig speelde DRC nog op het hoogste amateurniveau van Nederland. De laatste jaren is de club een beetje in de vergetelheid geraakt. Nu hopen de Durgerdammers op betere tijden. De ploeg van Jeroen Breedijk strijdt in de zondag vijfde klasse D om de prijzen en wil een stap omhoog maken.

DRC heeft als doel om zo snel mogelijk terug te keren naar de vierde klasse. “We hebben anderhalf seizoen geleden onze doelstelling bepaald. Dit jaar willen we eigenlijk bij de eerste vier eindigen om in ieder geval de nacompetitie te behalen”, zegt Breedijk. Met de huidige derde plek is de club goed op weg, al is de selectie erg jong en daardoor ook wisselvallig. “Vorig seizoen hadden we een meer gebalanceerd team. Nu is de gemiddelde leeftijd rond de 21. We spelen nu ook met spelers die zeventien jaar zijn. Ze zijn erg goed, maar missen af en toe dat stukje ervaring.”

De oefenmeester houdt zich naast het eerste team ook bezig met de jeugd bij de club. “We zijn bezig met een traject. Daarbij willen we niet alleen het eerste team hoger laten spelen, maar ook de jeugd een boost geven.” Hij is van mening dat dit erg belangrijk is voor de club. “De jeugd heeft de toekomst. Je ziet ook dat er een aantal hebben gedebuteerd en we spelen eigenlijk elke week al met vier spelers die nog geen senioren zijn.”

DRC is een club waar eigenlijk alleen maar jongens spelen die uit de buurt (Amsterdam-Noord) komen. Dat geeft Breedijk goede hoop voor de toekomst. “De spelers in de selectie hebben en die doorstromen zullen niet zo snel weggaan. Ook omdat veel spelers uit de jeugd vroeger al door mij of andere spelers uit het team zijn getraind.” Hij besluit het gesprek met het motto van de club. “Voetbal zoals het vroeger was.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DRC