foto hav

Jeroen Verhoeven nieuwe keeper De Dijk

Jeroen Verhoeven is de nieuwe doelman van De Dijk. ‘De Beer uit Bussum’ zoals zijn bijnaam luidt komt komend seizoen uit voor de derdedivisionist uit Amsterdam-Noord. Op 6 mei besloot hij definitief een punt achter zijn betaalde voetbal carrière te zetten. Verhoeven komt over van FC Volendam en stond vanmorgen al op het trainingsveld.

“Nadat ik bij Volendam had aangegeven te stoppen met betaald voetbal, belde Heino Braspenning mij op of ik interesse had om bij De Dijk te komen voetballen”, vertelt Verhoeven. “We zijn toen in gesprek gegaan en De Dijk kwam met een goed verhaal. Ik stond open voor een overstap naar het amateurvoetbal. Zeker met de nieuwe divisies zijn er veel clubs met ambitie en dat sprak mij heel erg aan.”

Verhoeven (36) begon als speler bij BFC in Bussum. Pas in de C-junioren besloot hij om keeper te worden en dat deed hij dusdanig dat hij op zijn veertiende werd opgepikt door Ajax. Daar doorliep hij de jeugdopleiding tot en met de A-junioren. De stap naar de profs wist hij bij de Amsterdammers niet te maken en dus koos hij voor een vertrek naar RKC. Daarna speelde hij zeven jaar voor FC Volendam (152 wedstrijden) voordat hij voor de tweede keer naar Ajax overstapte. In 2012 trok hij naar FC Utrecht om in 2015 weer terug te keren bij FC Volendam.

10072016 Eerste training De Dijk Jeroen Verhoeven 2

Nu verdedigt hij dus de kleuren van De Dijk. Vanmorgen (zondag) stond hij net als de rest van de selectie voor het eerst op het veld. “De eerste dag is altijd weer een beetje wennen; dan ben je nog wat stroef, het fit worden komt vanzelf. Ik had bij Volendam natuurlijk wat last van blessures, maar ik heb nu de tijd gehad om te herstellen. Ik ben op de goede weg. En ik ben ook niet meer de jongste, dus het zal wat meer tijd kosten als in het verleden.”

Verhoeven verdedigde maar liefst 170 keer het doel in de ere- en eerste divisie. Komend seizoen moet hij bij De Dijk de strijd aan gaan met Stephan Veenboer en Stan Bijl. “Wie de eerste doelman wordt, is de beslissing van de trainer. Maar toen ik besloot om voor De Dijk te gaan spelen had ik uiteraard ook de ambitie om eerste keeper te worden.”

Maandag een video verslag van de eerste training onder leiding van Jochem Twisker.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)