Jeroen Verhoeven plakt er nog een jaar aan vast bij De Dijk

Jeroen Verhoeven staat ook volgend seizoen onder de lat bij derdedivisionist De Dijk. De 36-jarige doelman, bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uit Amsterdam-Noord, denkt nog lang niet aan stoppen.

De oud-prof van onder meer Volendam en Ajax was er snel uit met De Dijk. “Het was geen moeilijk gesprek. Ik heb het naar mijn zin bij de club, De Dijk wil de selectie bij elkaar houden en is tevreden over mij. Dan hoef je niet lang te twijfelen. We hebben elkaar de hand geschud en gaan lekker op deze manier verder.”

Voor Verhoeven was het een kleine omschakeling, van ’s ochtends naar ’s avonds trainen, die hem goed is bevallen. “Ik wist zelf niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar het is genieten. Wij trainen net zo hard als het profvoetbal, of misschien zelfs harder. Ik heb echt heel veel respect voor de jongens, dat ze zulk topvoetbal kunnen combineren met een volle baan. De selectie heeft heel veel talent en er is een enorme drive om samen succes te boeken.”

De Amsterdammers staan aan kop in de Derde Divisie, met een voorsprong van zeven punten op concurrent Westlandia, nota bene de aankomende tegenstander zondag. Verhoeven had niet verwacht dat het zo goed zou gaan met De Dijk. “Ik had er van tevoren helemaal niets van verwacht, het is immers voor de club ook een nieuwe competitie. Daarin draaien we nu goed mee”, glimlacht de doelman, die nog niet op de zaken vooruit wil lopen met het oog op promotie naar de Tweede Divisie. “Nooit een beer verkopen voordat deze geschoten is. Eerst kampioen worden, dan kijken we pas naar de Tweede Divisie.”

Die competitie wil Verhoeven ook graag nog meemaken. Ondanks zijn leeftijd (Verhoeven wordt in april 37), kan de sluitpost nog even mee. “Ik heb vooralsnog elke wedstrijd gekeept, dus ik kan het nog wel even volhouden. Maar ik heb mijzelf geen doel gesteld tot wanneer. Ik bekijk het lekker per jaar en ga nu met heel veel zin nog anderhalf jaar door.”

Foto boven: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)