Jesper Hottentot neemt RODA’23 (zat) op sleeptouw in derby

De miniversie van de beladen derby tussen RODA’23 en Sporting Martinus is een eenvoudige prooi geworden voor RODA’23 (zaterdag). De ploeg van Jordy Roedoe domineerde het duel en blijft dankzij een klinkende 4-0 overwinning foutloos in de zaterdag vierde klasse E.

Vroeg in de wedstrijd probeerden de Bovenkerkers het verschil al te maken, met kansen voor onder meer Bart van Aalst en Dennis Spitteler. Telkens stond de defensie van Sporting Martinus, inclusief doelman Steven den Heeten, in de weg. Het lukte Hassan Makdan (overgekomen van het zondagelftal van Sporting Martinus) wel om Den Heeten te passeren, alleen werd zijn doelpunt afgekeurd. Vlak voor rust werd het alsnog 1-0. Uit een vrije trap van Justin Groenen kopte Spitteler raak.

Ook in de tweede helft was RODA’23 de betere ploeg. Roedoe zag de goed spelende vleugelaanvaller Van Aalst door een botsing met Den Heeten geblesseerd het veld verlaten en verving hem met Jesper Hottentot. Dat bleek achteraf een zeer goede zet te zijn geweest. Vrij snel na zijn invalbeurt kopte Hottentot immers raak, op aangeven van Spitteler: 2-0.

Sporting Martinus gaf zich nog niet gewonnen en onder aanvoering van spits Daniël Hoeksema (oud-RODA’23) werd de thuisploeg enkele keren teruggedrongen op eigen helft. In de laatste tien minuten gooiden de Bovenkerkers het duel alsnog op slot. Uit een hoekschip van Spitteler maakte Hottentot zijn tweede van de middag, waarna hij vervolgens Robin Visser in staat stelde om de eindstand op 4-0 te bepalen.

Met negen punten uit de eerste drie wedstrijden – plus negen doelpunten voor en nul tegen – is RODA’23 uitstekend van start gegaan. De koppositie wordt gedeeld met het eveneens foutloos begonnen FC Amsterdam. Sporting Martinus is nog puntloos.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse E.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!