Jesse van Huisstede verlaat JOS en keert terug bij Nederhorst

Jesse van Huisstede vertrekt aan het einde van het seizoen bij JOS Watergraafsmeer en gaat spelen voor Nederhorst. De spits, die vorig jaar overkwam van Weesp, vertrekt na één seizoen bij de hoofdklasser.

Van Huisstede, die in het seizoen 2014/2015 indruk maakte bij Weesp met 34 goals, is blij met zijn overstap naar Nederhorst. “Het is een bijzondere overstap. Een goede vriend van mij wordt trainer bij Nederhorst en dat was voor mij de voornaamste reden om daar volgend seizoen te gaan spelen. Ik heb een tijd geleden met hem afgesproken dat ik naar Nederhorst zou komen wanneer hij trainer zou worden. Het is alleen wat sneller gegaan dan verwacht.”

De aanvaller kwam dit seizoen nog weinig in actie voor het eerste van JOS en moest het voornamelijk doen met een aantal invalbeurten. Hij erkent dat het niveauverschil groot is tussen Weesp en JOS. “Ik heb een half jaar nodig gehad om mij aan te passen. Het eerste half jaar heb ik veel in het tweede elftal gespeeld en het was allemaal even anders dan bij Weesp. Toch werd ik steeds beter en na de winterstop ging het goed. Ik raakte echter geblesseerd aan mijn ribben waardoor ik eigenlijk weer helemaal opnieuw moest beginnen. Dat was erg jammer.”

VanHuisstedeJOS

De 23-jarige Van Huisstede keert volgend seizoen terug bij zijn jeugdliefde Nederhorst waar hij gaat samenwerken met zijn vriend Jouri de Bruin, die op 23-jarige leeftijd hoofdtrainer wordt bij de club. Een uniek moment in de geschiedenis van de zondag vierdeklasser. “Het is hartstikke leuk dat hij volgend seizoen de trainer is. Het is zeker uniek dat hij op jonge leeftijd hoofdtrainer wordt van het eerste elftal. Ik denk dat ik ook erg veel kan leren van hem.”

Ondanks het teleurstellende seizoen bij JOS hoopt Van Huisstede in de toekomst nog een stap hogerop te maken. “Het is bij JOS uiteindelijk niet geworden wat ik er van verwacht had. Toch is JOS een leuke club en heb ik het hier goed naar mijn zin en veel geleerd. Ik had ook de intentie om te blijven want ik was er van overtuigd dat ik hier kon slagen. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om naar Nederhorst te gaan. In de toekomst zou ik zeker nog een stap willen maken want ik ben pas 23. Eerst wil ik dit seizoen nog minuten maken voor JOS en volgend jaar promoveren met Nederhorst. Dat is met het talent wat er rond loopt en wat versterkingen zeker mogelijk,” aldus de spits.

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)