Jesse Stange en KDO kennen geen enkele moeite met Stompwijk’92

Na het gelijkspel bij Foreholte heeft zondag tweedeklasser KDO gedaan wat het moest doen om in de race te blijven voor een ticket voor de nacompetitie: winnen van laagvlieger Stompwijk’92. Dat deed de ploeg van Raymond de Jong met volle overtuiging. Ondanks een klinkende 6-0 overwinning heeft de nummer drie van de competitie het nog niet in eigen hand.

Van meet af aan nam KDO het initiatief in de wedstrijd en was het in de beginfase via Sven Vlasman (twee gevaarlijke kopballen) en Joeri Stange (afstandsschot net naast) dichtbij een snelle openingstreffer. Deze viel in de veertiende minuut. Uit een strakke voorzet van Jesse Stange kopte Mathijs van Rijn raak. Het eerste gevaar van Stompwijk’92 liet tot het slot van de eerste helft op zich wachten. Tot drie keer toe voorkwam doelman Jesper Oudshoorn een gelijkmaker.

Na de rust nam KDO al snel ruimer afstand. Een vrije trap van Jim Klijn werd door iedereen gemist en verdween in de rechterhoek. Acht minuten later brak Jesse Stange door aan de linkerkant om er met een puntertje 3-0 van te maken. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist, helemaal toen Stange op aangeven van Vlasman ook de 4-0 liet aantekenen. De Stompwijkse verdediging had veelvuldig geen vat op de Kwakelse aanvalslust en de thuisploeg ging vrolijk door met scoren.

Een kwartier voor tijd voltooide Stange zijn hattrick en vlak daarna benutte Van Rijn een strafschop door met zijn tweede van de middag de eindstand op 6-0 te bepalen. Door de eenvoudige overwinning blijft KDO volop in de race voor nacompetitie. Hierbij is de ploeg van Raymond de Jong wel afhankelijk van DOSR/RVC’33 (via derde periode) en/of ROAC (via competitie). In beide standen staat KDO één punt achter. Volgende week dient het wel eerst zelf te winnen van degradant GDA.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.