Jesse van Huisstede knalt SDO met vier goals langs Hollandia

Zondag Hoofdklasser SDO heeft zich herpakt van twee dure nederlagen op rij in de titelstrijd. Op bezoek bij Hollandia mocht de ploeg van Koen Janssen spits Jesse van Huisstede dankbaar zijn. De van een schorsing teruggekeerde aanvalsleider nam vier van de vijf doelpunten voor zijn rekening: 1-5.

De eerste helft van het duel in Hoorn was vanuit tactisch oogpunt erg interessant, maar kende verder weinig mogelijkheden. SDO had zichzelf een bliksemstart kunnen bezorgen, alleen faalde Jesse van Huisstede al na dertig seconden oog-in-oog met doelman Nick van Sante. Verdedigend gaven de Bussumers niets weg en ze beloonden zich na ruim een halfuur met een openingstreffer. Een corner van Theo Visser was na mistasten van Van Sante een prooi voor Van Huisstede: 0-1.

Ondanks het solide spel van de Bussumers kwam Hollandia in het begin van de tweede helft langszij. Een moment van onachtzaamheid achterin leidde tot een vrije trap voor de gastheren, die door Sven Deen in de lange hoek werd geschoten. Niet veel later had SDO de voorsprong weer in handen. Van Huisstede benutte een penalty voor de 1-2. In de zes minuten die volgden, namen de bezoekers definitief afstand. Op aangeven van Dwight Oelers pikte de vrijstaande Visser zijn doelpuntje mee, Van Huisstede voltooide na een goede aanval zijn hattrick en maakte uit een voorzet van Visser zelfs zijn vierde van de middag.

Op die manier was de wedstrijd na 65 minuten al beslist. Beide ploegen kregen in het restant nog wat halve kansen, maar gescoord werd er niet meer. Door het gelijkspel van RKZVC verstevigt SDO met deze overwinning de derde plek in de rangschikking, en daarmee een plek in de nacompetitie. De ploeg van Koen Janssen heeft drie punten meer dan RKZVC en een veel beter doelsaldo (+12). Ook de titel behoort nog tot de mogelijkheden. Daarvoor is het op de slotdag wel afhankelijk van wat koploper DEM doet.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Archieffoto: Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO