Jeugdig Buitenveldert (vrouwen) verliest ook van Ter Leede

Ook de tweede competitiewedstrijd heeft het jonge Buitenveldert een nederlaag moeten incasseren in de Topklasse vrouwen. De ploeg van Erwin Tump ging met 5-2 onderuit bij Ter Leede, nadat twee keer een voorsprong uit handen werd gegeven.

Het begon allemaal goed voor de Amsterdammers. In een spetterende openingsfase kwamen de bezoekers na vijf minuten op voorsprong via Fleur de Ligt. Ter Leede herpakte zich snel. Binnen een minuut had Romy van Beelen de stand alweer gelijk getrokken. Halverwege de eerste helft herstelde Buitenveldert de voorsprong weer. Chloe Bruning bracht een afgeslagen bal opnieuw voor het doel, waarna deze door een Sassenheimer in het eigen doel werd gewerkt.

Weer liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Justine Jansen bracht de thuisploeg weer naast Buitenveldert en nog voor de rust kwam Ter Leede door een treffer van Kimberley Vermeij aan de leiding. In de tweede helft creëerde Ter Leede een hoop kansen, maar waren de Sassenheimers onzorgvuldig in de afronding. Uiteindelijk werd via twee mooi uitgespeelde aanvallen de eindstand nog op 5-2 bepaald. Justine Jansen maakte haar tweede van de middag, waarna het slotakkoord voor Kitty Susan was.

Na twee wedstrijden is Buitenveldert nog puntloos. Volgend weekend komt Woezik, dat ook beide duels verloor, op bezoek aan de Boelelaan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Topklasse vrouwen.