Home / Algemeen / Jim Smit (HBOK) breekt twee tenen

Jim Smit (HBOK) breekt twee tenen

HBOK-verdediger Jim Smit heeft in het duel met WVHEDW twee tenen gebroken. Het was al de derde keer dat Smit zijn grote rechterteen brak. Vorig seizoen bij OSV was het zelfs een open botbreuk. Hoelang de verdediger is uitgeschakeld zal vrijdag pas duidelijk worden.

Smit: “Er kwam een diepe bal richting hun spits (Cees Smaal, red) en toen ik naar binnen kruiste stond hij op mijn teen. Ik voelde gelijk dat het weer mis was omdat ik het gevoel herkende.”

Direct na de wedstrijd bracht Smit een bezoek aan het ziekenhuis waar werd geconstateerd wat hij al verwachtte. Smit: “Nu bleek ook mijn tweede teen gebroken te zijn. Het zijn bij beide tenen de onderste kootjes die helemaal doorgebroken zijn.. Ik zit nu in het gips tot aan mijn knie. Vrijdag gaan ze verder kijken hoe het er voor staat en of ik loopgips kan krijgen.”

gebroken-tenen-jim-smit

Vloekend zat Smit een paar minuten na het incident langs de kant. “Dat kwam omdat ik wist wat er aan de hand was. Vorig seizoen, toen ik nog bij OSV speelde, gebeurde het ook al en was ik uiteindelijk vier maanden uitgeschakeld. Het is nu al de derde keer dat het gebeurt. Zes jaar geleden gebeurde het voor het eerst. Ik kan gerust zeggen dat het mijn zwakke plek is.”

Hoelang trainer Marc Onsia de verdediger moet missen zal pas vrijdag duidelijk worden.

Foto boven Ron Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)