Jimmy Simons blijft langer verbonden aan AVV Swift

Jimmy Simons en Swift blijven elkaar trouw

Met het vastleggen voor volgend seizoen van Jimmy Simons als hoofdtrainer, Ab Persijn als assistent-trainer en Frans de Bree als keeperstrainer van de Zaterdag 1, kan AVV Swift de komende ander halfjaar verder werken aan hun ambities.

Met vijftien gespeeld en zesentwintig punten heeft Swift prima gepresteerd en schurkt het inmiddels tegen de subtop van de vierde divisie B aan. Gezien alle uitslagen moet Swift er wekelijks veel energie in stoppen om resultaat te behalen. Zolang ze dat kunnen opbrengen, kunnen ze ook lang meedoen. Het begin was kwakkelend voor de Olympiaplein vereniging met nederlagen tegen Buitenpost en huidig koploper Eemdijk, maar nog voor het intreden van de herfstperiode brak er een goede serie aan van vijf wedstrijden zonder een nederlaag. Pas eind oktober moest Swift zijn meerdere erkennen tegen laagvlieger HZVV. Nadien trad er een langdurige periode van wisselende resultaten op; nederlagen tegen Huizen en DETO, gelijk spel tegen Ajax en nipte overwinningen tegen onder andere Berkum. In de districtsbeker doet Swift nog volop mee. Men is in zijn sas in Amsterdam-Zuid en besloot tot verlenging van de contracten.

“De technische staf heeft als hecht team bewezen in korte tijd een groep met veel potentie, waar veel nieuwe spelers ingepast moesten worden, naar een hoog niveau te kunnen brengen. Het is de goed functionerende staf gelukt een Amsterdamse spelopvatting te implementeren die wij hier aan het Olympiaplein graag zien. Daarnaast hebben Jimmy en zijn staf oog voor jong talent en schromen zij niet deze jonge jongens een kans te geven om zich te bewijzen. Ook dat zien wij graag bij onze vereniging. Het bestuur is zeer tevreden met de verlenging van Jimmy, Ab en Frans voor het volgend seizoen en wensen hun daarbij veel succes toe”, spreekt de clubleiding van Swift uit.

Ook Simons zelf reageert opgetogen: “Ik ben verheugd met de verlenging, maar ook met de verlenging van onze gehele staf. Dit geeft stabiliteit en continuïteit aan ons proces. Swift is een geweldige club als het gaat om sfeer en randzaken, en laten we eerlijk zijn, dit is de mooiste stad van Nederland! Door het ontvallen van Jeroen Vonk (teammanager, red.), aan het begin van het seizoen, viel er een treurig gat binnen de staf. Ik denk dat Jeroen met zijn persoonlijkheid net de link had kunnen zijn om te klankborden, maar vooral te relativeren. Desondanks kenden wij een vliegende start. De samenwerking met Sport Medisch Centrum zorgt ervoor dat wij amper spierblessures hebben. Wij willen na de winterstop nog constanter presteren met deze potentiële, sterke groep die bestaat uit een mix van ervaring en jong talent”.

Roel van der Wiel, bestuurslid technische zaken vult als laatste aan: “Jimmy en zijn staf begrijpen de technische uitdaging waar wij als vereniging voor staan om in zijn geheel en dwars door de vereniging een hoger niveau te halen. De eisen die zij stellen aan de selectie en organisatie zijn een voorbeeld waar wij binnen de vereniging onze vruchten van kunnen plukken op alle niveaus. Om Swift Zaterdag 1 te halen als jeugdspeler is niet makkelijk en daar moet je flink voor aanpoten. Vanuit de Technische Commissie werken wij hard om alle randvoorwaarden te scheppen, zodat het team, Jimmy en zijn staf zo goed mogelijk kunnen presteren en om vanuit de opleiding een perspectief te bieden aan jong talent, rekening houdend met de kernwaarden die wij bij Swift koesteren.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)