Jimmy Simons (Hoofddorp) nieuwe trainer FC Almere

Jimmy Simons staat volgend seizoen aan het roer bij FC Almere. De 46-jarige oefenmeester heeft nu nog de leiding bij Hoofddorp. Hij tekende maandag (gisteren) een eenjarig contract bij de middenmoter van de zaterdag tweede klasse B, als opvolger van de vertrokken Maurice Ligeon.

Na vijf seizoenen Hoofddorp ging Simons op zoek naar een club die bij hem past. “Het is een gevoelskwestie en dat gevoel was meteen goed bij FC Almere. Het is een ambitieuze club, op een goed niveau, een kwalitatief goede spelersgroep en veel potentie. De afgelopen weken heb ik een paar gesprekken gevoerd, ook met mensen buiten de club. Ik wil eerst alles horen, zodat ik weet in wat voor club ik stap. Dat was allemaal positief en er staat een goede structuur in de club.”

Simons kreeg een goed beeld van de club, waar Ligeon op non-actief werd gesteld na een slepend arbeidsconflict. “Ze erkennen dat ze geen superseizoen hebben gedraaid en zijn ambitieus. Ze willen graag de tegenvallende prestaties van dit seizoen rechtzetten. FC Almere wil altijd meespelen voor de prijzen, maar alles valt of staat met de spelers die ik volgend seizoen tot mijn beschikking heb. Het is belangrijk eerst iedereen binnen te kunnen houden, daarna kan ik pas echt zeggen hoe het ervoor staat.”

Voorzitter Edo Westerbeek is erg tevreden met de nieuwe trainer. In zijn ogen past Simons precies bij de ambities van de club. “Wij waren onder de indruk van zijn gedrevenheid en prestaties bij Hoofddorp. Het afgelopen jaar hebben wij aan de balans binnen de club gewerkt en wij willen nu doorstoten naar de eerste klasse. Daar heeft Jimmy een duidelijke visie over.”

Hoewel hij zijn werk nog niet heeft volbracht bij Hoofddorp – de ploeg speelt in de zondag tweede klasse B nog voor een nacompetitieticket voor promotie – kijkt Simons uit naar zijn nieuwe club. “Ik moet eerlijk zeggen dat het heel spannend is. Je komt ergens nieuw binnen, dus het voelt alsof je opnieuw begint, terwijl ik flink wat bagage meeneem. Het is leuk om op zaterdag werkzaam te zijn. Ik ben nu al ‘eager’ om te beginnen.”

Foto boven: voorzitter Edo Westerbeek (FC Almere) met de nieuwe trainer Jimmy Simons (r)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)