fbpx
Home / Algemeen / Jimmy Simons: “Op een gegeven moment ga je naar je houdbaarheidsdatum kijken”

Jimmy Simons: “Op een gegeven moment ga je naar je houdbaarheidsdatum kijken”

Hoofdtrainer Jimmy Simons gaat na drie seizoenen FC Rijnvogels verlaten en wil na het seizoen bij een nieuwe club aan de slag gaan. De trainer, die op dit moment met zijn ploeg op de vijfde plaats staat, heeft vanwege verschillende redenen besloten afscheid te nemen, maar laat nog in het midden waar hij naar toe gaat: “Ik heb geen haast en laat het op me afkomen. Ik wil in ieder geval volgend jaar weer ergens aan de slag.”

De ploeg van de Amsterdamse trainer ging afgelopen weekend op bezoek in Den Haag bij DUNO. FC Rijnvogels, dat na deze wedstrijd op de vijfde plaats terecht kwam, won de wedstrijd met 1-3. De trainer was tevreden over het resultaat, maar zag ook dat zijn team niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde: “Het was geen hoogstaande wedstrijd en we scoorden vooral uit de omschakeling. Uiteindelijk gaat het om de drie punten die we binnenhaalden.”

De doelpunten uit de omschakeling is iets wat de trainer de laatste weken vaker bij zijn ploeg terugziet: “Het is iets waar we ons voorlopig goed bij voelen, maar we willen daar ook in kunnen switchen, afhankelijk van de tegenstander.”

Perfectionistisch

Aan het begin van het jaar stelde hij samen met zijn ploeg de derde plek als doel. Dit is, met een vijfde plek en de tweede plek binnen 2 punten, nog steeds een reëel doel. Simons is daar dan ook tevreden over: “We hadden ook nog wel meer punten kunnen hebben, maar dit is op zich ook wel lekker. Als je bovenaan staat wordt er echt op je gejaagd en nu doen we wat meer in de schaduw mee. Er zijn in mijn ogen altijd wel verbeterpunten. Ook al spelen we de meest perfecte wedstrijd, ik vind dat er altijd bepaalde dingen beter kunnen. Dit seizoen moeten we vooral nauwkeuriger worden in de korte combinaties en vooral in de laatste fase.”

Houdbaarheidsdatum

Na 2,5 jaar heeft Jimmy aangegeven na het seizoen de club te gaan verlaten. De Amsterdammer geeft aan dat hij tot dit besluit vanwege verschillende redenen. Zo keek hij naar zijn eigen ‘houdbaarheidsdatum’, de situatie van de club en ook naar zijn eigen ambitie. Hij wil wel sowieso volgend jaar weer als trainer langs het veld staan. Onlangs stond Simons langs de lijn bij SDZ en maakte Kai Meeuwsse bekend te betrekken bij die club. Is SDZ een optie voor Simons? Hij laat het nog in het midden: “Ik heb nog niet echt iets op het oog, maar wil zeker volgend jaar weer ergens aan de slag. Ik laat het op me afkomen en dan zien we het wel.”

Tekst: Mitch Marinus

Send this to a friend