Jochem Twisker blijft toch trainer van De Dijk

Het houdt maar niet op met de soap bij De Dijk. Waar eerder deze week werd gemeld dat Jochem Twisker ontslagen zou zijn door de tweededivisionist, is de oefenmeester nu teruggekeerd. Het algemeen bestuur heeft een stokje voor dit besluit gestoken en Twisker kunnen behouden voor de club.

“Wanneer mensen hun nek uitsteken om een situatie te corrigeren, vind ik dat je als trainer over dingen heen te stappen”, zegt Twisker. “Het bleek om een eenmansactie te gaan en dat werd niet gedragen door het bestuur. Daarna is er iets op gang gekomen. Laat ik voorop stellen: als je op dit niveau veel wedstrijden verliest, is er een legitieme reden om afscheid van iemand te nemen. Maar mensen moeten niet vergeten dat wij na de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op een prima plek stonden en daarna ontplofte de boel. De emoties die daarbij kwamen kijken, de trainingsintensiteit die telkens werd aangepast. Dat zijn geen werkbare omstandigheden en daarom vond ik dat besluit ook niet gerechtvaardigd.”

Donderdag werd de oefenmeester door het bestuur voorzichtig gepolst of hij ervoor openstond om aan te blijven en vandaag (vrijdag) kwam het rond. “Wij begrijpen dat de afgelopen periode voor trainers noch spelers een makkelijke is geweest”, zegt voorzitter Paul Barends. “Randzaken domineren nu al te lang dat waar het eigenlijk om draait, het spelen van voetbal. Wij als bestuur rekenen onszelf aan dat wij er de afgelopen weken nog niet in geslaagd zijn de noodzakelijke rust terug te brengen in de vereniging.”

Door deze ophef kent De Dijk een allesbehalve ideale voorbereiding in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen degradatieconcurrent TEC. “Verre van ideaal zelfs. We werken op een niveau waarop dat eigenlijk niet zou kunnen. Wel verwacht ik een zeer gemotiveerde groep. Bij De Treffers hebben we laten zien wat je daarmee kan bereiken. Ik ben erg blij dat samen met mij ook de technische staf terugkeert. En mag hopen dat dit het einde is van die lange soap.”

Foto: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)