Jochem Twisker in rustig Utrechts vaarwater: “Hercules past mij goed”

Na twee seizoenen De Dijk, waarbij vooral het laatste halfjaar eentje werd waarin het uiterste van hem werd gevraagd, heeft Jochem Twisker rust gevonden in Utrecht. De oefenmeester van derdedivisionist Hercules pakte zondag een verrassend punt tegen het OFC van vele bekenden.

Zijn antwoord op de vraag hoe het met hem gaat, begint hij met een kleine glimlach. De situatie en setting zijn namelijk heel anders dan een halfjaar geleden. Van de stormen aan de dijk, met degradatiezorgen en alle andere problemen, bevindt Twisker zich nu in rustig Utrechts vaarwater. “Het bevalt goed. Niet de hectiek van De Dijk of Spakenburg, het is rustig. In relatie tot mijn privéleven is dit prettig voor mij. Het is leuk werken met veel talentvolle jonge spelers.”

Dat was voor hem ook de reden om een maand geleden zijn contract te verlengen. Twisker laat doorschemeren dat zijn ambitie nog altijd bij de Tweede Divisie ligt (‘daar heb ik mij ook bewezen’), maar is voor nu erg tevreden met Hercules. “Het past mij op dit moment goed, ik teken niet voor niks bij. Ik heb heel vroeg aangegeven dat ik half december een beslissing wilde nemen. Juist om voor mezelf en de club rust te hebben. Op de achtergrond heeft er iets gespeeld, maar niet voldoende. Dit jaar is het doel om erin te blijven. Met wat ervaring erbij proberen we volgend seizoen een stap te maken en bij de bovenste ploegen mee te doen.”

Voor de wedstrijd tegen OFC (2-2) sprak Jochem Twisker met Olaf Lindenbergh, zijn oude assistent bij De Dijk. Na afloop zocht hij oud-spelers als Alje Wiltenburg en Tim Ruder op. Met elkaar hebben ze een hoop meegemaakt aan de Schellingwouderdijk. Het zoet van het kampioenschap in de Derde Divisie en daarmee promotie naar de Tweede Divisie maakte uiteindelijk plaats voor een zure nasmaak. Geld weg, spelers weg en een klein groepje bleef over. Met een strijdbare Twisker. Het lukte niet om het vege lijf te redden; De Dijk degradeerde en vervolgens koos iedereen ervoor zijn loopbaan elders voort te zetten.

“Ondanks de ellende bij De Dijk heb ik met de spelers altijd een goede relatie gehad. En nog steeds”, benadrukt Twisker. “Wat die jongens daar hebben ingestoken, heb ik alleen maar respect voor. In de wereld waar altijd gesproken wordt over broodvoetballers kunnen we dat van het laatste halfjaar niet zeggen. Het was een hele fijne groep om mee te werken. Ik vind het ook hartstikke leuk om die jongens terug te zien.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)