Johan Jensch weer bedreigd

Twee duels in de vierde klasse zijn vandaag weer ontsierd omdat supporters het nodig vonden om de scheidsrechter aan te vallen en te bedreigen. Het duel DSK – DSOV haalde het einde niet. Bij Hercules-ZTS, geleid door de Amsterdammer John Jensch, liep het na afloop uit de hand.

Voor Johan Jensch is het de tweede keer dit seizoen dat hij niet veilig het veld af kan komen. Dankzij bestuurders van Hercules liep het allemaal nog goed af. De scheidsrechter wil zelf niet reageren omdat hij zijn rapport nog moet maken. Ooggetuigen vertellen aan Het Amsterdamsche Voetbal  wat ze gezien hebben. Zij spreken er schande van wat Jensch allemaal moest ondergaan.

Het duel was al lang beslist. Hercules stond met 5-2 voor tegen ZTS. Zo’n 350 toeschouwers waren op het duel afgekomen. Vooral de Turkse aanhang van ZTS was ruim vertegenwoordigd. De club kwam eerder dit jaar al in opspraak toen scheidsrechter Jack Ligtvoet klappen kreeg en werd bedreigd.

Foto Frits Groot: Jensch actief op het WK Amsterdam

In de slotfase van het duel kwam de keeper naar alle waarschijnlijkheid buiten zijn strafschopgebied en raakte de bal met zijn hand. Het werd vervolgens een corner. ZTS claimde een rode kaart maar Jensch gaf een corner. De aanvoerder van ZTS noemde de grensrechter van Hercules vervolgens een vuile mongool waardoor hij van Jensch zijn tweede gele kaart ontving. Tijdens het nemen van de corner werd de arbiter bespuugd door de ZTS aanhang en uitgescholden. Diverse ziektes werden hem toegewenst.

Na de corner besloot de arbiter de wedstrijd af te fluiten. De reguliere speeltijd zat er op. Alleen de blessuretijd moest nog gespeeld worden. Op dat moment konden supporters van ZTS nog net worden tegen gehouden om de scheidsrechter aan te vallen omdat hij te vroeg zou hebben afgefloten. Gezien de sfeer die er op dat moment hing was die keuze gerechtvaardigd en de wedstrijd was toch al gespeeld.

Terwijl Jensch de kleedkamer opzocht werd hij belaagd door diverse personen en spelers. Het spugen en schelden hield niet op. Ook kreeg Jensch nog een tik. In het tumult kreeg nog een tweede speler van ZTS de rode kaart.

Johan Jensch wilde niet reageren op het voorval.

Het beladen duel tussen DSK en DSOV in de regio Haarlem werd in de rust gestaakt omdat een supporter de scheidsrechter aanviel. DE scheidsrechter had in de eerste helft al twee rode kaarten gegeven aan spelers van DSK. Hij had vooraf namelijk duidelijk aangegeven dat hij geen commentaar zou accepteren. Toen hij in de rust, op weg naar de kleedkamer, werd aangevallen besloot hij het duel te staken.