Johan van Wort blijft toch aan als trainer van Swift

Johan van Wort en Swift blijven toch aan elkaar verbonden. In januari werd nog besloten dat het contract van de oefenmeester niet zou worden verlengd, maar er kwam geen nieuwe trainer en de spelersgroep gaf bij het bestuur aan graag met Van Wort verder te willen. Hierdoor zal de Amsterdammer ook komend seizoen de leiding hebben bij de zondag vierdeklasser.

“Ik ben echt trots dat vanuit de spelersgroep het initiatief is genomen om bij het bestuur aan te kaarten of ik wellicht toch als trainer mocht blijven”, zegt Van Wort. “De spelers wilden graag met mij door, een mooier compliment kan je niet krijgen denk ik. Het bestuur stond er gelukkig ook voor open en toen is het heel snel gegaan.”

De Amsterdammer zal volgend seizoen alweer aan zijn vijfde jaar bij Swift beginnen. “Volgens de kenners binnen de club ben ik dan de langst  zittende trainer bij Swift zondag, hoe mooi is dat. Ik had ook nog geen andere club, mede omdat ik niet zomaar ergens teken. Ik moet wel een bepaald gevoel hebben bij een club. Een zaterdagclub was sowieso al uitgesloten omdat ik zelf nog probeer om een lekker balletje te trappen. Zolang ik dat nog kan doen is een club trainen op zaterdag geen optie. Tevens voetbalt mijn zoon bij Pancratius B1 en ook dat wil ik graag blijven volgen.”

Ondanks dat Van Wort niet zomaar bij een club aan de slag gaat was hij dicht bij een overgang naar een andere vereniging. “Inmiddels was ik wel bijna rond met een club, maar als vanuit de spelersgroep wordt gevraagd of je wil blijven kan je dat eigenlijk niet weigeren. En ik heb het erg naar mijn zin bij Swift, een mooie vereniging met super leuke mensen. Afgelopen weekend hadden we bijvoorbeeld nog een leuk feestje in de kantine en ook dat is Swift. Natuurlijk is mijn contractverlenging op een andere manier dan normaal gegaan, maar ik heb ooit geleerd dat het soms anders loopt dan gepland en in dit geval ben ik daar zeer gelukkig mee.”

Foto boven: Johan van Wort (tweede van rechts) op de bank van Swift.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)