Home / Algemeen / John Limon begint bij AC Amsterdam aan nieuwe trainersklus

John Limon begint bij AC Amsterdam aan nieuwe trainersklus

Na een pauze van twee jaar staat John Limon vanaf komende zomer weer op het trainingsveld. De oefenmeester gaat aan de slag bij zaterdag vierdeklasser AC Amsterdam. Daar volgt hij Jamal Ahaddouch op, die de afgelopen twee seizoenen voor de groep stond.

Limon werd al meerdere keren gevraagd door de jonge Amsterdamse club. Dat is ook niet zo gek: Limon werkt immers op Sportpark De Eendracht. Langzaam begon het weer te kriebelen bij hem. “Er ontbrak iets bij mij, qua passie. Ik ga het gewoon weer proberen. Voetbal is en blijft één van de mooiste dingen die het is”, zegt hij. “Ik heb ze een paar keer zien voetballen en er zit zeker muziek in. Het is een leuke groep om mee te werken, een aantal jongens ken ik nog. Ik ben overtuigd van de kwaliteiten van de ploeg.”

De oefenmeester was zeven jaar werkzaam voor DCG, waarvan de laatste vier als hoofdtrainer. Daar besloot hij in april 2016 zelf vroegtijdig te vertrekken. De afgelopen twee jaar keek Limon veel voetbal, vooral bij zijn zoon Omar (JOS/Watergraafsmeer, volgend seizoen OFC). “Dat hij op zondag voetbalt, speelde zeker mee in mijn keuze voor een zaterdagteam. Ik ben iemand die graag naar zijn kind gaat kijken, maar dat was niet doorslaggevend.”

Het was de voetbalmissie van AC Amsterdam dat hem over de streep trok. Onder leiding van oprichter Jamal Ahaddouch lukte het de afgelopen twee jaar niet om te promoveren. In het eerste seizoen kregen de Amsterdammers na het kampioenschap een forse puntenstraf. Dit jaar ging het mis in de nacompetitie, nadat AC Amsterdam in de competitie als derde eindigde. “Het verbaast mij een klein beetje dat ze dit seizoen niet gepromoveerd zijn. Maar hoe langer je er tegenaan hikt, hoe hongerig je wordt om de stap een keer te maken.”

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)