Home / slideshow / Jonathan Mulder maakt Eredivisiedebuut tegen Ajax: “Geweldig als 18-jarige jongen”
Jonathan Mulder

Jonathan Mulder maakt Eredivisiedebuut tegen Ajax: “Geweldig als 18-jarige jongen”

Jonathan Mulder maakte zondagmiddag zijn debuut bij ADO Den Haag. De verdediger, die een verleden heeft bij AFC, mocht in de thuiswedstrijd tegen Ajax na rust invallen voor Boy Kemper. Voor Mulder was het een droom die uitkwam.

Mulder zat de afgelopen periode al een aantal maal bij de spelersselectie, waardoor zijn debuut in het betaald voetbal dichtbij kwam. “Ik zag het gewoon als een wedstrijddag”, vertelt hij over afgelopen zondag. “Elke keer dat ik bij de selectie zit, ga ik ervanuit dat ik ga spelen. Mijn warming-up doe ik alsof ik ga spelen, tijdens het eten doe ik alsof ik ga spelen. Kortom reguleer ik mijn hele dagplanning om fit te zijn en in te kunnen vallen.” Tien minuten voor de rust kreeg Mulder plotseling van hoofdtrainer Ruud Brood de opdracht om aan zijn warming-up te beginnen, waarna hij tijdens de theepauze te horen kreeg dat hij mocht invallen. Mulder kreeg een simpele opdracht mee: “Houd die nul achterin. Dat was het belangrijkste voor ons. We moesten spelen alsof het 0-0 stond en dat we nog konden winnen. Dat zag je ook aan het eerste en tweede doelpunt die we maakten.”

Het debuut tegen Ajax was voor Mulder extra bijzonder. “Ajax wordt gezien als de beste club van Nederland. Al jarenlang kijk ik Eredivisievoetbal en dan hoop ik toch een keer tegen hen te spelen. Het was geweldig om als 18-jarige jongen tegen spelers als (Zakaria, red.) Labyad en (Quincy, red.) Promes te staan. Natuurlijk kijk je van tevoren beelden van ze en weet je daardoor wat ze kunnen. Maar het niveau verraste me niet.” Hoewel ADO Den Haag in de tweede helft de nul hield, zag Mulder genoeg verbeterpunten. “Het kan nog veel beter, want de tegenstander kreeg op een gegeven moment kansen. Alleen Ajax is Ajax, dat weten we natuurlijk ook.” Stiekem hoopte Mulder dat zijn broer Michael Mulder ook zou debuteren. “Natuurlijk hoopte ik dat hij erin mocht komen, want dat zou mooi zijn. Maar helaas is dat niet gelukt.” Het debuut van Mulder smaakt naar meer, al vindt hij het team het belangrijkste. “We moeten komende woensdag tegen PEC Zwolle drie punten pakken. Als ik mag spelen en het team mag helpen, dan doe ik dat met liefde. Maar ik wil vooral dat we winnen: dat is het belangrijkste.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: ADO TV

Send this to a friend