Jong en oud SDZ verslaat SVA

SDZ heeft in de zondag vierde klasse E koploper SVA uit Assendelft haar eerste nederlaag toegebracht. De ploeg van Danny Flemming won met 1-0 doordat Dustin Hemminga een strafschop benutte.

Het oude en nieuwe SDZ. Zo werd er na afloop van de overwinning over de Amsterdammers gesproken.  Het leeftijdsverschil tussen de jongste en de oudste bedroeg maar liefst 27 jaar. Edmond Claus is 45 en Emilio Ye is achttien jaar. Ye is nog A-junior maar startte wederom in de basis. Op de bank was er zelfs een plek ingeruimd voor de 16-jarige keeper en B-junior Tom Blokzijl. De gemiddelde leeftijd (zonder Claus en Remco Beudeker) bedroeg 24 jaar.

SVA had de eerste zes wedstrijden gewonnen en al 28 keer gescoord. SDZ wist dus ongeveer wat het te wachten stond. De Amsterdammers hadden in het begin het beste van het spel. Teddy Mijnals werd een strafschop onthouden toen hij hard werd aangepakt. De ploeg uit Assendelft schuwde het harde spel niet en dat ging ten koste van Anouar Ibnou die al na een kwartier het veld met een blessure moest verlaten. Waar de scheidsrechter en de spelers van SVA oordeelde dat er niet veel aan de hand was bleek na afloop dat Ibnou zijn achillespees heeft afgescheurd!

541x406-1

De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Als SVA al gevaarlijk kon worden was daar altijd nog de 45-jarige Edmond Claus die zijn mannetje stond. Vlak na rust moet de doelman ingrijpen als de spits van SVA alleen op hem af komt maar ook deze keer is Claus niet te passeren.

De topper in de vierde klasse E lijkt op een gelijkspel af te stevenen totdat Stephen van de Bergh de diepte in wordt gestuurd en in een duel met de keeper tegen de grond gaat. Waar de scheidsrechter in het begin van de wedstrijd de strafschop niet gaf, gaf hij hem nu wel. De doelman mocht tevens met rood van het veld. De discutabele strafschop werd door Dustin Hemminga feilloos ingeschoten en dus pakte SDZ drie hele belangrijke punten.

SDZ staat nu vijf punten achter op koploper  OSV maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd tegen Sloterdijk (1-1) licht momenteel bij de tuchtcommissie en de kans is groot dat die wedstrijd vanaf de tweede helft moet worden overgespeeld omdat Sloterdijk na rust een niet gerechtigde speler opstelde.

Kijk voor de actuele stand en het programma op de klassenpagina van de zondag vierde klasse E.

Foto’s: Met dank aan Zaanse Sportkrant/Henk Dil