Jong FC Den Bosch bezorgt Swift in blessuretijd domper

Swift is met lege handen teruggekeerd van het bezoekje aan Den Bosch. De ploeg van Bart Logchies leek een punt mee te nemen naar Amsterdam, totdat Ruben Rodrigues in blessuretijd de enige treffer van de middag maakte: 1-0.

Op verzoek van Swift werd de wedstrijd in De Vliert ’s middags gespeeld, terwijl de beloften van FC Den Bosch normaliter hun thuiswedstrijden om 18:00 uur afwerken. De eerste helft in een zo goed als leeg stadion werd er eentje om snel te vergeten. Beide ploegen slaagden er niet in de enkele toeschouwers te vermaken. Het enige kleine hoogtepuntje was een vrije trap van Rodrigues die op de lat belandde.

Na de rust waren de betere mogelijkheden voor de thuisploeg. Swift-doelman Joost Meendering hield de bezoekers goed op de been. Swift slaagde er slechts sporadisch in aanvallend gevaar te stichten. De grootste mogelijkheid was voor Donny van de Pol: zijn inzet werd gekeerd. De spits begon in de basis omdat Fidel Yilmaz vanwege een gecompliceerde duimbreuk weken uit de roulatie is.

Beide ploegen leken zich te verzoenen met een puntendeling, wat ook recht zou doen aan de verhoudingen. Totdat naïviteit van de Amsterdammers in de blessuretijd werd afgestraft. Onnodig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Jong FC Den Bosch kon counteren en uiteindelijk haalde Rodrigues de trekker over: 1-0.

Door de late nederlaag is Swift verder gezakt op de ranglijst. De ploeg van Bart Logchies staat als nummer twaalfde slechts op doelsaldo boven de nacompetitiestreep. Volgende week wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met een thuiswedstrijd tegen DFS, dat vlak onder de Amsterdammers staat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.