Home / Algemeen / Jong FC Groningen laat De Dijk met lege handen achter

Jong FC Groningen laat De Dijk met lege handen achter

Na drie nederlagen op rij wacht De Dijk nog altijd op het eerste positieve resultaat in de Derde Divisie zaterdag. De Amsterdammers gingen tegen de beloften van FC Groningen met 0-3 onderuit. Alle treffers vielen pas in de tweede helft.

De ploeg van Kees Oostermeijer en Viggo Waas kon het lange tijd volhouden. In de eerste helft was het qua kansen gelijk. Namens mikte Mick Christophersen rakelings naast en voor Jong FC Groningen zag Kellian van der Kaap zijn kopbal gepakt worden door doelman Axel Weitz. “Maar in de tweede helft zie je dat het een conditioneel probleem wordt, dat wij nog niet een hele wedstrijd kunnen volhouden”, analyseerde Waas.

De noorderlingen kregen na de rust steeds meer de overhand. Na 62 minuten was het verzet van De Dijk gebroken. Van der Kaap opende de score en enkele minuten later had Matthijs Hardijk deze uit een vrije trap al verdubbeld. De thuisploeg probeerde daarna een paar speldenprikjes uit te delen, op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kreeg in de slotfase ook de 0-3 van Tim Freriks tegen.

“Met iets meer mazzel en duelkracht kan je misschien die 0-0 eruit tillen”, vervolgde Waas. “Je zag de krachten wegvloeien en dan kom je niet meer onder de druk uit. En het mag af en toe veel simpeler. Deze jongens kunnen allemaal voetballen, maar ze willen teveel. Dat speelse moet eruit. Als je naar Jong FC Groningen kijkt, zie je geen hakkies of rare toverballen.”

Oostermeijer en Waas merken wel dat de spelersgroep langzaam aan het tempo en het niveau van de Derde Divisie went. “In vergelijking met vorige week (6-0 bij DVS’33, red.) deden we nu meer mee. We zullen elke week stapjes moeten zetten om nog meer mee te kunnen doen.” De volgende stap kan gezet worden tegen stadsgenoot Ajax, dat met één punt uit drie wedstrijden ook geen geweldige start doormaakt. Een onvervalste Amsterdamse derby in de Derde Divisie en voor Waas een speciale, omdat hij daar in de jeugd speelde. “Bij mij leeft het zeker en voor de jongens is het ook leuk.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Archieffoto Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend