Jong Vitesse op alle fronten beter dan OFC

Het is OFC niet gelukt om op bezoek bij Jong Vitesse voor een verrassing te zorgen. De koploper van de Derde Divisie toonde na rust haar klasse en maakte het niveauverschil met de subtopper duidelijk: 5-2.

De beste ploeg waar zijn OFC dit seizoen tegen gespeeld heeft, vond trainer Yuri Rose over de Arnhemmers. “Enorm veel goede voetballers, veel dynamiek. En dat terwijl het eerste elftal ook in actie kwam. Of wij moeten ze net op hun goede dag getroffen hebben, dat kan ook. Maar de overwinning was zeker terecht voor Jong Vitesse. Zij waren op alle fronten net even iets scherper en beter.”

Halverwege hadden de Oostzaners een 0-1 voorsprong op zak door een doelpunt van Romano de Jonge. “Maar wij waren de onderliggende partij”, aldus Rose. Zijn ploeg kreeg nog een paar kansen om deze voorsprong zelfs uit te breiden, alleen werd dat nagelaten in de tegenaanval. Na de rust viel de 1-1 volgens Rose te vroeg. “Daarna konden we het conditioneel niet meer belopen.”

De gelijkmaker kwam op naam van Sven van Doorn. Het was erop en erover voor de thuisploeg. Lars ten Teije bracht Jong Vitesse aan de leiding, waarna Bo van Essen het duel met twee treffers vroegtijdig besliste. “We probeerden nog wel iets te forceren met Mike Brantjes in de spits, maar dat hielp ook niet.”

Met een schot in de korte hoek deed Hassan Aanzi iets terug namens de gasten: 4-2. Gino Bosz (de zoon van) bracht het verschil echter weer naar drie doelpunten en tekende voor de 5-2 eindstand. Hierdoor groeide de achterstand van OFC, dat naar de vijfde plaats zakte, op Jong Vitesse naar negen punten. “Het kampioenschap was voor mij al ver weg en daar hoeven we nu helemaal niet meer over te praten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie.

Archieffoto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC