Home / Algemeen / Jongelingen brengen WV-HEDW een bekerronde verder

Jongelingen brengen WV-HEDW een bekerronde verder

In de competitie kan het niet beter gaan voor WV-HEDW: 7 gespeeld, 7 gewonnen. Dat wil men uiteraard graag zo houden. In het bekerduel met Jong Holland trad WV-HEDW dan ook aan met een behoorlijk jong team. In de slotfase was het een van die jongelingen die het duel besliste. Jacy Engelander besliste de wedstrijd met 2 goals.

De eerste helft leverde een aantal kansen op voor WV, maar geen goals. Een schot van Oscar Abouseada werd door doelman Joppe ten Broeke gered met de voet, Damien de Vegt schoot net naast en ook pogingen van Kick van Aelst en Danny Blom troffen geen doel. Aan de andere kant kreeg ook Jong Holland wel een goede kans, toen Nick Lammers een overtreding maakte op Lars Boekel. De vrije trap vanaf een meter of twintig werd gepakt door Cle Vos de Mooij.

Jong Holland werd steeds gevaarlijker en was dat ook na rust, met twee pogingen van Gijs Raven. Met Sureyo Macrander en Jacy Engelander in de ploeg hoopte WV op een frisse wind. Engelander liet al snel zien voor dreiging te vormen. Yalucia Arntz zag geen andere oplossing dan hem te vloeren en de vrije trap van Ashraf Azzouz werd vervolgens verwerkt tot corner. WV trok de wedstrijd meer naar zich toe en er vielen diverse gele kaarten aan de kant van Jong Holland. Onder andere voor doelman Ten Broeke vanwege tijdrekken.

Er volgden nog twee wissels bij WV, Jordy Dijkhuizen en Nicolas Hinten kwamen binnen de lijnen. En eindelijk kwam het tot de 0-1. Dirk van Driest bereikte Engelander, die het rustig afmaakte. Een paar minuten later viel de beslissing. Danny Blom speelde Hinten aan, die de bal voor het doel bracht. Daar was wederom Engelander: 0-2.

WV-HEDW plaatst zich dus voor de laatste 32 van de districtsbeker, die na de winterstop een vervolg krijgt. De competitie gaat volgende week weer verder en dan kan eindelijk de periodetitel gepakt worden. Dat kon zaterdag bij puntverlies van Argon ook al, maar de ploeg uit Mijdrecht won met 3-2. Tegen VELO volstaat zaterdag een punt voor WV-HEDW.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)