Jonker en Boshuizen willen van Buiksloot de beste amateurclub van Amsterdam maken

Buiksloot moet weer gaan leven. Op initiatief van Andries Jonker en met de nieuwe trainer Remi Boshuizen ligt er een plan om van de fusieclub een grote club te maken die op termijn zelfs de beste amateurclub van Amsterdam moet worden. “Een ouderwetse derby Noord tegen Zuid, ik weet dat een hoop mensen daar naar verlangen.”

De plannen liggen er, de poppetjes worden ingevuld en vanaf de zaterdag derde klasse wil Buiksloot gaan bouwen. Remi Boshuizen moet dit als trainer gaan vormgeven. Eind april werd hij benaderd door Jonker, die de laatste weken veel bij de club rondloopt als speler van de Zondag 1. “Hij vroeg mij of ik hem wil helpen de club weer op te bouwen. Dat kan ik niet weigeren. Ook mij doet het pijn om te zien dat de club aan het instorten is. ‘Zullen we daar samen iets aan doen?’, was zijn volgende vraag. Dit is voor ons dé kans om iets aan Buiksloot te doen.”

Andries Jonker wil Buiksloot weer groot maken

Boshuizen, zelf oud-speler van De Volewijckers, had in januari al het idee om iets te gaan doen voor de club waar hij in het seizoen 2015/16 al trainer van het zaterdagelftal was. Nadat Jonker zelf met het initiatief kwam, sloot hij zich daarbij aan. De rollen zijn duidelijk. “Ik begin als hoofdtrainer en Andries zal over mijn schouder meekijken, geeft mij tips en bouwt zelf aan een stevigere vereniging. Hij laat zelf de mogelijkheid open om nog ergens in het profvoetbal aan de slag te gaan en zal veel contact met mij hebben.”

Ze kunnen nagenoeg vanaf nul beginnen. De huidige trainer Remco van Twiller vertrekt na jarenlange trouwe dienst naar TOB en in zijn kielzog volgt nagenoeg de hele selectie. Van de huidige groep blijft alleen doelman Giorgio Kuiper over. “We zijn hard bezig om veel spelers te benaderen. We willen twintig jaar terug in de tijd. Dat het normaal is om te komen trainen, dat er niet gevochten wordt om het nemen van een vrije trap. Gewoon normaal doen”, zegt Boshuizen, die zijn netwerk (hij is docent Sport & Bewegen, red.) gebruikt om versterkingen te vinden. “Ik had het moeilijker verwacht. Het lijstje loopt al aardig vol.”

Remi Boshuizen heeft volgend seizoen weer de leiding over Buiksloot (zaterdag)

De zaterdag wordt het nieuwe paradepaardje van de Amsterdammers, nadat het zondagelftal in vier jaar van de tweede naar de vijfde klasse duikelde. Buiksloot gaat vol voor het zaterdagvoetbal en heeft grote plannen. “Op de lange termijn moet Buiksloot de beste amateurclub van Amsterdam worden. Dan hebben we het over een jaar of tien.” Aan ambitie geen gebrek bij Boshuizen. AFC moet van de troon gestoten worden. “Een ouderwetse derby Noord tegen Zuid, ik weet dat een hoop mensen daar naar verlangen.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)