Joop Stapper (Germaan/De Eland): “Dat zou einde verhaal zijn voor onze club”

Germaan/De Eland kon afgelopen zondagmiddag slechts over negen spelers beschikken voor de uitwedstrijd tegen WV-HEDW. De spelersgroep besloot daarom niet aan de wedstrijd te beginnen en dus werd de wedstrijd afgelast. De lage aanwezigheid is niet iets van de korte termijn, maar onderdeel van langdurige onenigheid binnen het team. Joop Stapper, secretaris van de club, vertelt over afgelopen weekend, de onenigheid en de toekomst.

“Afgelopen weekend hebben we er alles aan gedaan om genoeg spelers aan de aftrap te krijgen. Mede doordat we nog een aantal spelers uit andere teams vroegen, kwamen we uiteindelijk op negen spelers uit. Na overleg met deze groep ontstond er de simpele conclusie dat de wedstrijd spelen met negen (niet geheel fitte) spelers onmogelijk was. De enige reden waarom we wel zouden startten, was dat we dan misschien de boete van de KNVB zouden ontlopen”, vertelt Joop Stapper over afgelopen weekend.

Problemen
“Er heerst al een tijdje onenigheid binnen de groep. De ene helft is simpelweg gemotiveerd en de andere helft niet. Daarnaast hebben we ook een aantal jongens gewezen op de contributie. De ene helft is van mening dat de club daar recht op heeft, maar de andere helft zegt dat er andere afspraken met derden over zijn gemaakt. Wij hebben als bestuur geen idee wie deze derden zijn, maar willen daar ook niets mee te maken hebben.”

“Met een trainerswissel hebben we geprobeerd om deze tweedeling in de groep aan te pakken. We hebben afscheid genomen van Dave Seegers en nu staat Rinus Loef voor de groep. Dit heeft helaas niet tot een directe omslag gezorgd.”

De toekomst
“We zijn sinds gisterenavond met het bestuur veel in gesprek geweest en we hebben donderdagavond iedereen uitgenodigd om in gesprek te gaan. We hopen op deze manier alle misstanden en dergelijke uit de wereld te helpen. Een van deze pijnpunten, de contributie, hebben we het binnen het bestuur ook over gehad. Wellicht moeten we iets zeggen in de trend van ‘maak je daar voorlopig geen druk om’, zodat we eerst dit seizoen af kunnen maken. Vervolgens kunnen we na dit seizoen verder bouwen aan een nieuw team.”

“Voor nu hebben we ook contact gehad met een aantal jongens uit de leeftijd 35-40 jaar. Zij zijn bereid om in het eerste te voetballen en samen met de gemotiveerde jongens te kijken of we degradatie kunnen voorkomen. Degraderen naar de 5e klasse zou namelijk helemaal einde verhaal zijn. Terugtrekken uit de competitie is ook geen optie. De KNVB heeft de regels daarover, in mijn ogen terecht, aangescherpt en dus zouden we dan een boete tussen de drie en zes duizend euro betalen. Dat zou voor ons als kleine club wel het einde betekenen.”

Tekst: Mitch Marinus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)