Joost Heij toen hij nog de kleuren verdedigde van AFC

Joost Heij (AFC) kan streep zetten door volgend seizoen

Joost Heij heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van AFC al gespeeld. De aanvaller, die volgend seizoen actief is voor Ajax Amateurs, heeft zijn kruisband gescheurd en is negen maanden uit de roulatie. Zijn overstap naar Ajax is nu onduidelijk geworden, omdat Heij een streep kan zetten door volgend seizoen.

“Dit bericht kwam heel hard aan”, vertelt Heij, een dag nadat hij het slechte bericht te horen kreeg. “De timing kon niet slechter. Ik heb de wedstrijd tegen Spakenburg laten schieten voor de zekerheid, want ik had veel last van mijn knie. Ik probeerde nog te trainen, maar dat lukte helemaal niet. Toen wist ik wel dat het fout zat.”

De blessure liep Heij op in een oefenwedstrijd tegen Swift, twee weken geleden. “Na een combinatie met Mitchell Theuns kreeg ik de bal niet lekker mee en probeerde ik te draaien. Mijn knie bleef staan in de grond. De dokter zag het meteen, maar ik moest een mri-scan (dinsdag, red.) afwachten.”

Eind juni moet de 22-jarige aanvaller onder het mes, waarna een zware periode wacht. “Ik mag twee maanden niets doen en dan moet ik revalideren. Ik kan al een streep zetten door volgend seizoen, dat gaat me niet meer lukken. Rond april verwacht ik weer hersteld te zijn, maar dan is het seizoen al bijna voorbij. Dan is het niet waard om risico’s te nemen met mijn revalidatie.”

Dit betekent dat zijn overgang naar Ajax onduidelijk is geworden. “Ik heb Bart Logchies (trainer Ajax) gebeld en hij heeft me veel beterschap gewenst. Nu sta ik voor een keuze waar te revalideren: bij Ajax of bij AFC blijven. Hier kan ik met Pepijn Kluin, met dezelfde blessure, revalideren en bij Ajax kom ik in een vreemde omgeving. Die keuze moet ik nog maken. Maar het is sowieso jammer dat mijn tijd bij AFC op deze manier is geëindigd.”

Verslag Joachim van der Marck

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)