Home / Algemeen / Joost Heij (Ajax): “Periode winnen is zeker mogelijk”

Joost Heij (Ajax): “Periode winnen is zeker mogelijk”

Zaterdag Hoofdklasser Ajax start het nieuwe seizoen aanstaande zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Haaglandia. De club uit Rijswijk, voor wie faillissement dreigde, mag vooralsnog gewoon aan de competitie beginnen. Ajax-spits Joost Heij is klaar voor de confrontatie met Haaglandia en kijkt vol goede moed vooruit naar het begin van de competitie.

De aanvalsleider van Ajax is blij dat de competitie weer begint. “De voorbereiding is allemaal leuk en aardig maar je speelt toch het liefst voor de punten,” vertelt Heij. “We hebben, op de laatste wedstrijd na, een goede voorbereiding achter de rug. We hebben het verlies van een aantal belangrijke spelers gelukkig goed kunnen opvangen. Ik was er in eerste instantie een beetje bang voor dat dit niet zou lukken. Ik denk dat we klaar zijn voor de seizoensopening tegen Haaglandia.”

Ook over zijn eigen spel in de voorbereiding is Heij tevreden. “Ik denk dat ik een stabiele en goede voorbereiding heb gedraaid. Op het toernooi in Harderwijk heb ik het met een aantal goals en assists goed gedaan. Ik hoop dat ik komend seizoen weer belangrijk kan zijn voor de ploeg. De vijftien goals van vorig seizoen wil ik minstens evenaren.”

Joost Heij Bennekom

Tegenstander Haaglandia verkeert in zwaar weer en dat is ook de spits van de Amsterdammers niet ontgaan. “Ik denk dat voor hun ploeg de problemen bij de club zeker mee spelen. Misschien dat ze niet volledig gefocust zijn. Toch moeten wij daar niet mee bezig zijn en zeker niet gemakzuchtig gaan denken. Ik weet van het elftal op dit moment weinig. Vroeger heb ik wel tegen het zondagelftal gespeeld en hadden ze er nog wel eens een oud-prof tussen lopen. Nu is het team voor mij vrijwel onbekend.”

Trainer Jorg Smeets kan beschikken over een bijna complete selectie. “Bijna iedereen is fit en kan spelen,” aldus Heij. “Het is belangrijk dat we goed starten zaterdag. Dat geeft ook vertrouwen voor de daaropvolgende wedstrijden. Ik vind dat we een relatief gunstig programma hebben in het begin. Ik hoop dat we bij de eerste zes eindigen en daarnaast is het zeker mogelijk om een periode te winnen.”

Foto’s: Ricky Sportphotography

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)