Home / Algemeen / Joost Heij (Ajax): “Gebrand op overwinning en doelpunten tegen ODIN’59”
Foto: Rob van Vliet

Joost Heij (Ajax): “Gebrand op overwinning en doelpunten tegen ODIN’59”

Onze wedstrijd van de week speelt zich dit weekend af in Heemskerk. In de zaterdag Hoofdklasse staat de topper tussen ODIN’59 en Ajax op het programma. Ajax moet morgen winnen om aansluiting te behouden met de top van de ranglijst.

Ajax heeft het traditioneel lastig met deze tegenstander. Van de acht eerdere ontmoetingen won Ajax er slechts een. Dit seizoen zijn beide ploegen aardig uit de startblokken geschoten. ODIN’59 staat op de tweede plaats met tien punten, vorige week leed het zijn eerste puntverlies door met 3-3 gelijk te spelen in en tegen Huizen. Ajax begon wat stroef aan de competitie maar de laatste twee wedstrijden werden wel in winst omgezet. Afgelopen zaterdag werd VVA’71 eenvoudig met 0-3 verslagen. We vinden Ajax terug op de vierde plaats met zeven punten.

Ajax heeft zogezegd veel belang bij een overwinning. Topscorer Joost Heij maakte al vier doelpunten en hoopt morgen weer van waarde te zijn voor zijn elftal. Heij: “Vorige week scoorde ik voor het eerst een keer niet. Misschien was ik te gebrand op een doelpunt, maar dat ben ik morgen ook. Het belang van de wedstrijd is duidelijk, dat maakt het extra leuk. ODIN’59 is een fysiek sterke ploeg die levensgevaarlijk is uit spelhervattingen. Normaal gesproken zullen wij morgen de meer voetballende ploeg zijn.”

JoostHeijAjax1

De 24-jarige aanvaller is eindelijk weer fit na een kruisbandblessure die hem het gehele vorige seizoen aan de kant hield. “Ik heb af en toe nog wel last van pijntjes. Maar ik mag zeker niet klagen over hoe het nu gaat. Ik moet nog wel voorzichtig zijn want je loopt altijd het risico dat het nog een keer gebeurt. Daarom blijf ik bijvoorbeeld mijn bovenbenen trainen om mijn knie sterk te houden. Ik kijk niet echt uit naar de uitwedstrijd tegen Swift. Op dat oude kunstgras ging het namelijk mis voor mij. Angst om weer geblesseerd te raken heb ik voor de rest niet.”

Ajax degradeerde vorig jaar uit de Topklasse. Heij hoopt uiteraard op een directe terugkeer. “We moeten dat zeker ambiëren als team. Maar het seizoen is pas net begonnen dus we weten nog niet echt waar we staan. We hebben veel nieuwe jongens erbij gekregen plus een nieuwe trainer. De vastigheid begint er nu in te komen, dat zie je ook aan de resultaten van de afgelopen weken. We zijn klaar voor de wedstrijd tegen ODIN’59.”

Onze wedstrijd van de week begint morgen om 14.30 op Sportpark Assumburg te Heemskerk. De samenvatting en reacties zijn maandag op onze site te zien.

Send this to a friend