Home / Algemeen / Joost Heij eindelijk klaar voor debuut bij Ajax
Foto: Rob van Vliet

Joost Heij eindelijk klaar voor debuut bij Ajax

Het seizoen van Joost Heij was vorig jaar al afgelopen voordat de eerste bal was gaan rollen. De aanvaller verruilde AFC voor Ajax maar scheurde vlak voor het einde van de competitie zijn kruisband waardoor de spits het vorige seizoen vanaf de tribunes moest toekijken. Inmiddels is de 24-jarige aanvaller weer begonnen met trainen en klaar voor de start van het nieuwe seizoen. “Het is heel prettig om weer te kunnen voetballen. Ik heb aan het einde van het vorige seizoen ook al mee getraind maar dit voelt eigenlijk wel als mijn eerste seizoen bij Ajax”, aldus Heij.

“Drie weken nadat ik mijn contract bij Ajax had getekend liep ik een kruisband blessure op waardoor ik vorig seizoen eigenlijk alleen maar bezig ben geweest met revalideren. Ik hoopte aan het einde van het seizoen nog wat speelminuten te kunnen maken maar we hebben uiteindelijk besloten geen risico te nemen en de focus op het volgende seizoen te leggen.”

Joost Heij toen hij nog de kleuren verdedigde van AFC
Joost Heij toen hij nog de kleuren verdedigde van AFC

Terwijl Heij in 2014 nog kampioen werd met AFC moest de spits afgelopen seizoen toekijken hoe zijn nieuwe club Ajax degradeerde. “Dat was moeilijk omdat voorin juist het probleem lag. We hebben vorig seizoen gewoon te weinig doelpunten gemaakt, vooral op de belangrijke momenten. Natuurlijk denk je dan als spits had ik daar maar gestaan en sommige teamgenoten zeiden dat ook tegen mij. Maar je kunt natuurlijk niet zeggen dat jij die doelpunten wel had gemaakt.”

Heij is inmiddels weer volop in training en lijkt volledig te zijn herstelt van de vervelende blessure die hem een jaar aan de kant hield. “Ik voel me goed en durf alles weer. Zaterdag heb ik mijn eerste duel gespeeld en dat ging met een doelpunt en een assist best goed.”

Heij hoopt in het nieuwe seizoen eindelijk van waarde te kunnen zijn voor zijn nieuwe club. “In principe zal ik dit seizoen in de spits bij Ajax gaan spelen. Ik zal af en toe wel een training of een wedstrijd moeten laten schieten want ik heb een jaar aan de kant gestaan dus ik moet het wel rustig aan doen. Voor mij is het belangrijkste dat ik dit seizoen fit blijf maar als spits hoop ik wel de dubbele cijfers te halen dit seizoen, aldus de aanvaller.

Ook met Ajax hoopt Heij het maximale uit het seizoen te halen. “Met deze groep moet het lukken om bij de eerste vijf te eindigen en we hebben ook zeker het materiaal om een periodetitel te pakken. Promoveren naar de Topklasse is zeker mogelijk.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Foto’s: Archief

Send this to a friend