Joram Melis (AMVJ) komt thuis bij WVHEDW

Joram Melis keert terug bij WVHEDW, de club waar hij in de jeugd speelde. De 21-jarige aanvaller komt over van tweedeklasser AMVJ. “Bij AMVJ was ik te vaak invaller. Ik ben jong en ik wil graag minuten maken, zodat ik mezelf kan ontwikkelen”, aldus Melis.

De jonge aanvaller kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor AMVJ en daarvoor speelde hij nog een jaar bij AFC. “Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij AMVJ, maar trainer Hans Schakel kon geen garanties geven voor volgend seizoen. Daarom was de keuze niet moeilijk. Bij WVHEDW, waar ik in de jeugd heb gespeeld, ben ik ook jeugdtrainer. Dus dat sluit goed op elkaar aan.”

Melis verloor afgelopen zaterdag met 3-0 van WNC. Daardoor liepen de Amstelveners voor de tweede keer op rij net promotie mis naar de eerste klasse. “Enorm zuur dat het weer niet is gelukt. Ik mocht zaterdag, na tweeënhalve maand blessureleed, nog even invallen. Helaas kon ik niet beslissend zijn. Overigens heeft die uitslag mijn keuze niet beïnvloed”, aldus Melis.

WVHEDW degradeerde onlangs naar de tweede klasse. “Het zou leuk zijn als ik AMVJ tref in de competitie”, glimlacht Melis. “Ik richt mij op een plek in het eerste elftal, maar als dat niet lukt, is er ook geen man overboord. Het tweede elftal komt namelijk uit de reserve Hoofdklasse. Dus dat betekent dat ik wekelijks op een hoog niveau kan spelen.”

Melis, die in de jeugd in de punt van de aanval speelde, richt zich op een plek op de flanken. “Ik ben vrij klein en behoorlijk snel. Daarom werd ik in de senioren op de rechter- en linkerflank gezet. Daar richt ik mij ook op. Ik heb enorm veel zin in volgend seizoen. Het voelt bij WV echt als thuiskomen.”

Naast Melis vertrekt ook Tim van Heusden bij AMVJ. De verdediger gaat naar het zaterdagelftal RODA ’23. Doelman Dirk Roelofsen (Ajax 2) en Mark van Moorsel (Hercules) komen de Amstelveners versterken.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)